Hangmat

Hoe bevestig ik een hangmat?


Het is eindelijk weer maart! Dat betekent dat er aan de meteorologische winter een einde is gekomen. We hebben al van de eerste zomerkriebels kunnen genieten toen we werden getrakteerd op uitzonder mooi weer in de laatste dagen van februari. Dat was voor mensen het teken om aan de slag te gaan in de tuin. Niet alleen door deze geheel op te knappen en lenteproof te maken, maar ook door een aantal nieuwe tuinmeubels en accessoires aan te schaffen. En een hangmat natuurlijk! Een hangmat? Jazeker!

Een hangmat is misschien wel de grootste tuindroom van de meeste mensen. Een hangmat bied je een heerlijk vakantiegevoel. Terwijl je heerlijk ontspant in de hangmat en de warme zonnestralen je huid strelen, hoef je enkel nog je ogen te sluiten en een slokje van een cocktail te nemen en waant jezelf in een tropisch paradijs. Een hangmat kopen is dan ook altijd een geweldig idee, maar hoe bevestig je een hangmat eigenlijk?

Een hangmat bevestigen

Je hebt misschien wel de beste aankoop van je leven gedaan: een eigen hangmat om de komende zomer heerlijk op te vertoeven. Nu sta je echter wel voor het volgende dilemma: waar ga ik de hangmatmat bevestigen en hoe doe ik dat precies?

Voordat je talloze ophangmaterialen uit de kast haalt, is het eerst belangrijk om de juiste locatie te vinden. Kies voor ophangpunten die sterk genoeg zijn. Niet iedere boom, muur of balk is immers geschikt om een groot gewicht te dragen. Controleer eerst de kracht van de ophanging, alvorens je hem gaat gebruiken. Zo voorkom je vervelende situaties.

Bedenk tevens dat de ophanging niet alleen jouw gewicht moet dragen. Je zal logischerwijs ook bewegen in een hangmat. Door deze bewegingen wordt het gewicht telkens anders verdeeld en ontstaan er piekverdelingen. Momenten waarbij er te veel druk op de ophanging wordt gelegd. Bereken de maximum capaciteit van jouw ophanging en bedenk of dit voldoende is. Zo creëer je een veilige situatie om rustig te genieten van jouw fairtrade hangmat!

Hangmat ophangen

Hoe bereken je de afstand?

Vervolgens bepaal je hoe groot de afstand tussen twee ophangpunten mag zijn. Kies hierbij liever voor een te lange dan een te korte afstand. Als de ruimte tussen de twee ophangpunten langer is dan de lengte van je hangmat, is dit eenvoudig op te lossen door het gebruik van kabels of touw. Met een te korte afstand valt echter helemaal niet te werken. Neem daarom een ruime marge bij het ophangen van een hangmat.

Hoe bepaal je de hoogte van de hangmat?

Om comfortabel te kunnen genieten van de hangmat, is het belangrijk dat je deze op de juiste hoogte boven de grond hangt. Hierbij is het tevens belangrijk dat de ophangpunten op dezelfde hoogte worden geplaatst. Je kunt enkele centimeters verschil wel corrigeren, maar dit mag niet de voorkeur hebben. Meestal wordt aangeraden om de hangmat op een hoogte van ongeveer 1.80 meter te hangen.

Als de hangmat correct is bevestigd, zal het laagste deel slechts 40 tot 50 centimeter boven de grond hangen. Dit mag iets lager zijn als de hangmat uittrekt na gebruik.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl