financier badkamer

Hoe financier je een badkamer?


Eindelijk heb je de sleutel van jouw nieuwe woning in handen. Jouw ware droomhuis. Tenminste, als de nodige veranderingen eenmaal doorgevoerd zijn. Ook als je al een geruime tijd in dezelfde woning doorbrengt, is de kans groot dat je uiteindelijk toe bent aan een nieuw interieur. Vaak zijn dit simpele klusjes en is enkel een nieuwe bank en een nieuwe laag verf op de muur voldoende om meer sfeer in huis te halen. Als we spreken over hele ruimtes zoals de badkamer is dat toch een ander verhaal. Hier gaat veel meer werk (en kosten) in zitten. Als je forse veranderingen in de badkamer wilt doorvoeren, is de kans groot dat je over duizenden euro’s praat. Maar heb je wel zo’n groot budget tot je beschikking? En wat doe je als je de badkamer niet zelf kunt betalen? In dit artikel geven we je een aantal tips om die nieuwe badkamer alsnog te realiseren.

lening afsluiten verbouwen

Een lening afsluiten

Van huis uit krijgen we altijd mee dat we beter niet kunnen lenen. Geld lenen kost geld, dat is nu eenmaal een feit. Toch zijn wij van mening dat het in bepaalde situaties zeker mogelijk moet zijn om geld te lenen. Bij veranderingen aan een woning, kan de waarde van een huis sterk toenemen. Dit is zeker het geval bij de badkamer. Makelaars weten maar al te goed dat kijkers vooral aandacht hebben voor de badkamer en keuken. Deze zijn immers zeer duur om te renoveren en zullen een doorslaggevende factor zijn in de beslissing om een huis te kopen. Door de badkamer te vernieuwen, verhoog je de waarde van het huis en betaalt de lening zichzelf weer terug. Een lening kan je tegenwoordig zeer gemakkelijk online afsluiten bij Postkrediet. Zo heb je binnen zeer korte tijd toegang tot jouw geleende bedrag.

Geld lenen bij vrienden of familie

Het is ook mogelijk om geld te lenen bij bekenden. Het voordeel hiervan is dat het rentepercentage vaak erg laag ligt en je de looptijd zelf kunt bepalen. Daarnaast weet je zeker dat je direct toegang hebt tot het geleende bedrag en niet eerst hoeft te wachten op goedkeuring. Bedenk wel dat lenen van bekenden een nadelig effect kan hebben op de vriendschap of familiebanden, zeker als afspraken niet worden nagekomen.

geld verbouwing

Besparen op de verbouwing

Natuurlijk is geld lenen niet altijd noodzakelijk. Soms is het ook heel goed mogelijk om te besparen op de verbouwing, zodat je gemakkelijk binnen jouw eigen budget kunt blijven. Hierbij is het vooral belangrijk dat je kritisch naar de ruimte blijft kijken. We begrijpen heel goed dat je het liefst de gehele kamer aanpakt, maar is dat ook wel echt nodig? Hoe zit het met het tegelwerk en het sanitair? Zijn deze echt verouderd of enkel toe aan wat nieuwe decoratieve elementen? Door enkel datgene te vervangen wat écht nodig is, kan je uiteindelijk een hoop geld besparen.

De meeste mensen schakelen een professional in om de badkamer aan te pakken. Toch kun je er ook voor kiezen om een heleboel zelf te doen, dat scheelt je een hoop arbeidskosten. Natuurlijk is niet iedereen gezegend met kennis in klussen, maar vrijwel iedereen is in staat om kleine klusjes zelf op te knappen. Denk bijvoorbeeld aan het slopen van de badkamer of het plaatsen van nieuwe tegels.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl