Bijzettafel

De juiste decoratie om jouw woning nog persoonlijker te maken


Het is een veelgehoord probleem dat mensen zich niet thuis voelen in eigen huis. De woning voelt als een holle ruimte met een paar prachtige meubelstukken. Je woning persoonlijker maken, is de ultieme oplossing als je je meer thuis wilt voelen in eigen huis. Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Het is ontzettend lastig om jezelf te weergeven in de uitstraling van een woning. Gelukkig is het met een beetje creatief denken wel heel goed te doen. In dit artikel leggen we uit hoe je met de juiste decoratie jouw woning een stuk persoonlijker kunt maken.

Bedenk wat voor jou belangrijk is


Allereerst is het belangrijk om uit te vinden wat voor jou belangrijk is en hoe je precies in het leven staat. Ben je bijvoorbeeld fan van reizen? Of ben je misschien wel een kind van geadopteerde ouders en wil je altijd al eens een reisje wagen om je biologische ouders in een ver land te vinden? Een wereldkaart ophangen in de woon- of slaapkamer kan deze diepgewortelde wens tot uiting brengen. Iedereen die binnenloopt in jouw woning zal direct weten wat er in jouw hoofd en hart afspeelt. Bovendien geeft het jou ook nog eens de mogelijkheid om je woning op een speelse manier aan te kleden én wordt je dagelijks herinnerd aan de reis die je altijd al wilde maken. Persoonlijker kan bijna niet!

Geef belangrijke spullen een mooi plekje in huis

Hoogstwaarschijnlijk heb jij door de jaren heen een heleboel spulletjes verzameld. Denk aan oude rapporten, een verzameling beeldjes van je favoriete televisieserie, erfstukken van je overleden grootouders, foto’s met betekenis of trofee ’s van jouw favoriete sport destijds. Door belangrijke spullen in huis uit te stallen, maak je de woning in één klap een stuk persoonlijker. Geef belangrijke spullen een mooi plekje in huis en laat deze dienen als eyecatcher. Schaf een prachtig bijzettafeltje aan, in de stijl van de rest van het meubilair, en plaats hier wat voor jou belangrijk is. Dit kan je uiteraard ook doen door middel van het gebruik van een vitrinekast of dressoir. Wees creatief en laat jouw belangrijkste spullen het werk doen!

Bijzettafeltje

Hang foto’s op van jouw dierbaren

Foto’s zijn al sinds mensheugenis de belangrijkste factor in huis. Deze geven je woning direct een stuk karakter en maakt alles een stuk ‘levendiger’. Met foto’s laat jij de belangrijkste momenten van je leven zien en maak jij iedereen direct duidelijk wat belangrijk voor je is. Bovendien is het ook nog eens erg leuk om dagelijks herinnerd te worden aan de geweldige momenten die je beleefd hebt met jouw dierbaren. Overdrijf het echter niet! Te veel foto’s kunnen de woning een tikkeltje rommelig laten ogen. Kies liever voor enkele foto’s of gebruik een prachtig canvas doek als eyecatcher voor de ruimte. Heb je te veel foto’s om uit te kiezen? Maak dan één specifieke fotowand. Hier hang je alle foto’s op en in de rest van de woning doe je verder niets meer. De wand dient niet alleen als decoratie, maar ook als eyecatcher van de woning!

 

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl