Hoe zorg ik voor een nette afrastering in mijn tuin

Hoe zorg ik voor een nette afrastering in mijn tuin?


Er zijn verschillende manieren om je tuin netjes af te rasteren. Het is heel belangrijk om voor de juiste afrastering te kiezen. Dit geeft niet alleen de nodige privacy, maar kan ook voor een kind- en diervriendelijkere tuin zorgen. Met behulp van de juiste afrastering weet je in elk geval zeker dat er geen ongenodigde gasten in de tuin komen en kinderen en huisdieren uit de tuin gaan. Maar voor welke afrastering kies je? Ga je voor een hout beton schutting? Een simpel tuingaas? Of heb je een andere afrastering op het oog? In dit artikel geven we de nodige tips & inspiratie.

Waarom kiezen voor tuingaas?

Tuingaas is de oudste en wellicht nog steeds een van de populairste manieren om de tuin netjes af te rasteren. En dat is ook niet zo vreemd, want voor deze manier van afrastering is heel weinig nodig en het is geheel budgetproof. Je hebt enkel een paar rollen tuingaas nodig, wat cement om de steunpalen in de grond te plaatsen en voilà! De afrastering is helemaal klaar.

Hekwerken

Ondanks de voordelen van tuingaas, vinden veel mensen de uitstraling hiervan minder prettig. Wil je graag over een natuurlijke en stoere afrastering in de tuin beschikken? Dan zijn hekwerken een prima keuze. Hekwerken maken het niet alleen mogelijk om de tuin te beveiligen en de privacy te verhogen, maar ook om diverse dimensies in de tuin te creëren. Wil je bijvoorbeeld de oprit afsluiten met een hekwerk? Of een stuk tuin waar mooie bloemen in staan afrasteren voor de kinderen? Dit kan allemaal met een sterk en kwalitatief hekwerk.

hekwerken

Natuurlijke schutting

Woon je al relatief afgelegen? Dan is het wellicht niet noodzakelijk om een gehele grote schutting om de tuin te plaatsen. Toch wil je ook niet dat wanneer er wel mensen in de buurt komen, zij direct in de tuin kunnen kijken. Dat geeft immers geen prettig gevoel als je lekker op je loungebank probeert te ontspannen. In dit geval is een natuurlijke schutting een goede keuze. Hiermee bedoelen we het gebruik van planten om zo zelf een natuurlijke afrastering te creëren. Deze vorm van afrastering is met name in de zomer heel functioneel. Dan staan de planten in bloei en geniet je van veel meer privacy. Het is heerlijk om op dat moment van jouw groene tuin te kunnen genieten. Onthoud wel dat de privacy grotendeels verdwijnt gedurende de wintermaanden.

Pallets gebruiken

Het gebruik van pallets is sinds enkele jaren ontzettend populair. Ze worden werkelijk voor vrijwel alle mogelijke toepassingen gebruikt. Van het maken van meubels tot zelfs het creëren van een fijne afrastering in de tuin. Ze zijn relatief goedkoop in aanschaf en ze zien er ook nog eens heel strak en modern uit. Het is even een werkje om hier een mooie afrastering van te maken, maar zodra deze staat zal je er heel veel (en lang) plezier aan beleven. De perfecte keuze voor een mooie, moderne en bovenal strakke tuin.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl