Hond schuift over grond, wat is dat?

Hond schuift over grond, wat is dat?


Wat gek, meerdere keren per dag schuift je hond met zijn of haar kont over de vloer. Op asfalt, gras, op stenen vloer, op het tapijt. Je vindt het maar onsmakelijk en je hebt geen idee wat het is. Waarom doet je hond zo gek? Het is ook ‘poef’, hij zit en schuift met zijn voorpoten naar voren, met de achterpoten in de lucht… Lees verder voor meer informatie over deze actie, wat het is en hoe het voorkomen kan worden.

Sleetje rijden

Dit noemen dierenartsen ‘sleetje rijden’. De hond schuurt dan met het achterwerk over de grond. Dit doet een hond bijvoorbeeld na het poepen, als het moet poepen en/of als er takjes, gras of uitwerpselen aan z’n achterste blijft hangen. Dit kun je dan zien als ‘afvegen’. Gebeurt dit dagelijks vaker, dan kan het ook te maken hebben met wormen of de anaalklieren.

Anaalklieren hond

De anaalklieren van een hond zijn twee kleine zakjes die in de sluitspier van de anus liggen. Dit wordt automatisch geleegd als de hond stevig poept. Maar door (langdurige) diarree bijvoorbeeld, kan dit vol raken en ontsteken. De anaalklieren van de hond kunnen leeg gemaakt worden, door dit uit te (laten) drukken. Dit is niet altijd een goed idee, want op deze manier ga je de automatische werking van vochtaanmaak hinderen. De klieren raken dan juist sneller overvol, omdat het niet meer afscheidt. Overleg dus met de dierenarts wat het beste is om te doen voor anaalklieren hond.

Behandeling anaalklieren hond

Er zijn ook behandelingen tegen de irritatie rondom de anaalklieren van de hond. Komt u er achter dat de klieren compleet verstopt zijn, dan is het zaak om snel hulp van de dierenarts te vragen. Dit kan namelijk nare infecties opleveren, of zelfs tot verwijdering van de klieren zorgen. Er kan wel een behandeling voor consistentere ontlasting gedaan worden, zodat de hond altijd stevige ontlasting heeft, zodat het minder last heeft van anaalklieren die overvol of verstopt raken. Hier kan voeding een grote rol spelen. Vraag een specialist om hulp.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl