huis hondenproef maken

Je huis puppyproof maken


Als je er voor kiest om een puppy in huis te nemen, zal er een hoop gaan veranderen in je leven. Je doet er dan ook goed aan om eerst wat veranderingen aan te brengen in huis. Je wilt immers niet dat je kleine puppy in aanraking komt met gevaarlijke dingen en je mooie interieur moet wel bespaard blijven. Met de volgende tips maak jij je huis binnen no-time puppyproof!

Zorg voor een veilige omgeving

Puppy’s zijn continue op onderzoek uit en zullen niet direct luisteren naar wat je zegt. Natuurlijk kan je al je energie steken in een puppy training online, maar dat vergt wel tijd. Om jouw puppy het huis zo veilig mogelijk te laten ontdekken, is het belangrijk om gevaarlijke dingen te verwijderen uit huis. Zorg er bijvoorbeeld voor dat hij niet bij de schoonmaakspullen of eventuele medicijnen kan komen. Zet deze hoger of op een andere plek, zodat er geen nare ongelukken kunnen ontstaan.

Zorg voor een tapijt

Laminaat en andere gladde vloeren kunnen enorm gevaarlijk zijn voor puppy’s. Ze kunnen makkelijk uitglijden en daardoor zijn ze gevoelig voor blessures. Kies niet direct het duurste tapijt, want puppy’s kunnen nogal wat ongelukjes hebben. Het zou zonde zijn als je een duur tapijt na een half jaar al weg kunt gooien.

Controleer je tuin

Waarschijnlijk zijn jullie al helemaal in de wolken met jullie aankoop. Natuurlijk ben je ook veel liever bezig met hondennamen bekijken, speeltjes uitkiezen en voer halen. Toch is het belangrijk om nog wat essentiële dingen te controleren voordat je je geliefde hondenmaatje op gaat halen. De tuin is vaak een fijne plek voor de pup om even uit te razen. Toch liggen hier ook snel gevaren op de loer. Misschien heb je wel giftige plantjes in de tuin staan of gebruik je bestrijdingsmiddelen die niet goed zijn voor dieren. Als je er zeker van wilt zijn dat je pup zich niet kan bezeren, is het aan te raden om een gedeelte van de tuin af te zetten. Zo kan de pup zich vrijuit bewegen en hoef jij niet vol angst op te letten.

hond in tuin

Ruim spullen op

Voordat je de pup ophaalt is het belangrijk om nog even door het huis te lopen. Bekijk eens goed welke voorwerpen misschien wel erg interessant zullen zijn voor de nieuwste aanwinst. Het is aan te raden om in elk geval breekbare spullen weg te halen. Je wilt niet dat je pup op dag 1 gelijk die antieke vaas van je grootmoeder omgooit. Daarnaast is het belangrijk om er de komende weken voor te zorgen dat er geen kleine dingetjes op de grond slingeren. Puppy’s vinden, net als kleine kinderen, alles interessant om in hun mond te stoppen. Je wilt niet dat je in de eerste weken al een ritje naar de dierenarts moet maken. Ook is het belangrijk om stekkers en snoeren veilig op te bergen. Het zou jammer zijn als plotseling niks het meer doet.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl