De ideale slaapkamer creëren? Dat doe je zo!

De ideale slaapkamer creëren? Dat doe je zo!


Ben je klaar met je huidige slaapkamer? Tijd voor verandering! Het is leuk om een keer in de zoveel tijd je slaapkamer te veranderen en een beetje om te gooien. Een andere indeling, een nieuw dekbed en misschien wel nieuwe raamdecoratie. Maar wat kun je nu het beste veranderen om een grote impact te creëren? Daar gaan we in deze blog dieper op in! Lees snel verder als je op het punt staat je slaapkamer helemaal te veranderen.

Zoek de ruimte op

Erg belangrijk bij het veranderen van je slaapkamer is dat je genoeg ruimte behoudt. Een slaapkamer wordt tegenwoordig niet meer alleen als slaapplek gebruikt. Het is ook de plek waar je je even terug kun trekken na een zware dag, de plek om rust op te zoeken. Je moet er goed kunnen ontspannen! Veel mensen gebruiken de slaapkamer ook voor bijvoorbeeld yoga of een home work-out of juist als werkplek. Het is dus handig rekening te houden met genoeg ruimte om die activiteiten uit te kunnen voeren.

Raamdecoratie voor een goede nachtrust

Het belangrijkste aan een slaapkamer is de nachtrust. Je moet er goed uit kunnen rusten en de slaapkamer uitgerust verlaten. Het eerste wat in je op zal komen om te zorgen voor een goede nachtrust is een bed. Dat klopt ook! Maar een goed bed is niet het enige wat bij kan dragen aan een fijne nachtrust. Het blijkt namelijk ook dat een donkere kamer zorgt voor een beter slaapritme. Je moet er dus voor zorgen zo om zo min mogelijk licht naar binnen te krijgen. Hoe kun je dit het beste doen? Denk er eens over na om shutters te plaatsen voor je ramen. Je kunt deze overdag open doen waardoor er veel licht naar binnen komt, maar je nog steeds privacy behoudt. In de nacht kun je ze helemaal sluiten en zal er helemaal geen licht naar binnen komen. Voor een donkere slaapkamer is dit dus de perfecte oplossing! Er worden ook nog eens shutters op maat aangeboden.

A pop of colour

Een goede tip om voor niet al te veel geld een grote verandering te doen aan je slaapkamer is de muur verven. Het is niet meer trendy om een witte saaie muur te hebben, dus gooi er een mooie kleur overheen! Verven kun je gemakkelijk zelf doen en verf hoeft ook niet duur in aanschaf te zijn. Is dat niet een perfecte verandering? Ben je toch geen fan van een gekleurde muur? Kies er dan voor om je accessoires aan te schaffen in kleur. Dit is een minder grote stap. Koop wat kussens voor op je bed in een leuke kleur of je dekbedovertrek! Je kunt op deze manier goed testen wat je er van vindt en welke kleur je wel en niet mooi vindt.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl