ronde tafel

Waarom mensen kiezen voor een ronde tafel in huis


De eettafel is voor veel mensen een belangrijke plek in huis. Het is de plek waar iedereen samenkomt en waar wordt genoten van heerlijke maaltijden en goede gesprekken. Dat is precies de reden waarom het uitkiezen van een eettafel voor veel mensen een moeilijke keuze is. Er zijn zoveel mogelijkheden tegenwoordig, en het is een keuze waar je de komende jaren mee vooruit moet. Het is dus belangrijk dat je de perfecte tafel kiest. Maar is het kiezen van een eettafel alleen een keuze van smaak en stijl? Of komen er ook praktische zaken bij kijken? Dit is de reden waarom steeds meer mensen kiezen voor een ronde tafel in huis. Een ronde tafel is namelijk niet alleen stijlvol maar ook onwijs praktisch. Ben je ook benieuwd naar de voordelen van een ronde eettafel? Hieronder delen we de drie grootste, meest genoemde, redenen voor het aanschaffen van een ronde tafel.

De gezelligheid van een goed tafelgesprek

Wanneer je van lange en gezellige tafelgesprekken houdt, is een ronde eettafel de beste keuze. Met een ronde tafel zorgt je er namelijk voor dat je in contact staat met iedereen aan de tafel, en gemakkelijk oogcontact kunt leggen met wie er aan het praten is. Dit betekent dat er minder één-op-één met elkaar wordt gesproken en er juist meer centrale gesprekken plaatsvinden. Dit maakt de gesprekken aan een ronde eettafel veel centraler dan de gesprekken aan een rechthoekige eettafel. Ook wanneer je familie dol is op bordspelletjes of kaartspellen is een ronde tafel erg geschikt. Met een ronde tafel is het namelijk een stuk gemakkelijker om het bordspel in het midden van de tafel te leggen, zodat je zeker weet dat iedereen er altijd bij kan.

ronde tafel gezelliger

Een ronde tafel heeft geen hoeken

Veel mensen kiezen voor een ronde tafel vanuit veiligheidsoverwegingen. Een ronde tafel bevat namelijk geen scherpe randen of hoeken. Zeer geschikt voor jonge gezinnen, of grootouders met regelmatig rondrennende kleinkinderen. Door te kiezen voor een ronde tafel kunnen kinderen zich niet stoten aan de scherpe hoeken. Maar naast de veiligheidsredenen, is het aanschaffen van een ronde tafel ook een goed idee voor een kleinere ruimte. Door de hoeken uit de tafel te halen, lijkt de ruimte groter en kun je gemakkelijker om de tafel heen lopen. Je botst minder snel tegen meubels aan, en ook jij kunt je niet stoten aan nare hoeken.

Het aantal mensen aan een ronde tafel

Een andere, belangrijke, reden voor het kiezen van een ronde tafel is het aantal mensen. Heb je een groot gezin, of blijven er regelmatig gasten eten? Dan is het slim om voor een ronde tafel te kiezen. Waar je bij een vierkante tafel vastzit aan de hoeken in de tafel, heb je bij een ronde tafel alle ruimte open, en plaats je er dus gemakkelijk een extra stoel bij. Daardoor kun je meer mensen kwijt aan een ronde tafel. Bedenk wel van tevoren hoeveel mensen je maximaal kwijt wilt kunnen aan de tafel, en stel de grootte van de ronde tafel daaraan af. Hoe groter de tafel, hoe meer gasten kunnen blijven eten.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl