Tuinmeubelen kopen

Tuinmeubelen kopen? 4 dingen waar je zeker op moet letten!


Ga je binnenkort verhuizen en wil je met een schone lei beginnen? Of zijn je huidige tuinmeubelen simpelweg aan vervanging toe? Dan wordt het hoog tijd om de wereld van tuinmeubelen in te duiken. Dit wereldje is echter enorm groot en divers. Het aanbod is zelfs zó groot dat je al snel door de bomen het bos niet meer zult zien. Daarom is het belangrijk om te weten waar je op moet letten alvorens je een keuze maakt. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt en dat de tuinmeubelen straks geheel naar wens zullen zijn en wordt tuinmeubelen kopen straks echt een eitje. Hier zijn 4 dingen waar je zeker rekening mee moet houden!

1.         Hoeveel ruimte is er beschikbaar?

Voordat je op zoek kunt gaan naar de juiste tuinmeubelen, is het eerst belangrijk om te bepalen hoeveel beschikbare ruimte er precies is. Je wil niet prachtige verstelbare tuinstoelen kopen om vervolgens tot de conclusie te komen dat deze niet geheel in de ruimte passen. Meten is weten. Pak er daarom eerst een goed meetinstrument bij en bepaal de afmetingen van het terras, de grootte van de tuin en de loopruimte die je minimaal wilt bewaren.

Houd er tevens rekening mee hoe groot het terras maximaal mag zijn. Wanneer je jonge kinderen hebt, dan is het bijvoorbeeld belangrijk dat er nog voldoende plek is voor hun om lekker te spelen. Je kunt dan het terras niet zo groot maken als jezelf wilt. Of je moet uiteraard over een enorme tuin beschikken. Hier moet je de tuinmeubels dan ook zeker op aanpassen.

Een belangrijke vuistregel is dat je ongeveer 75 centimeter nodig hebt om een stoel veilig naar achter te kunnen schuiven en daar komt uiteraard ook nog het formaat van de stoel en de breedte van de tafel bij. Op basis van die informatie kun je eenvoudig uitrekenen of een specifieke tuinset ook daadwerkelijk op het terras in de tuin zal passen.

2.         Het juiste materiaal kiezen

 

In de wereld van tuinmeubels is ontzettend veel mogelijk. Ook op het gebied van materiaal zijn er enorm veel verschillende keuzes. Aluminium, hout, kunststof en nog veel meer. Het is maar net wat je zoekt en waar je tuin specifiek om vraagt. Het is belangrijk om te weten dat ieder materiaal over zijn eigen voor- en nadelen beschikt. Bovendien speelt het ook een belangrijke rol of je de meubels het gehele jaar door in de tuin wilt laten staan of deze gedurende de wintermaanden opbergt. Zo kan hout beter binnen worden opgeborgen en kan aluminium eenvoudig het hele jaar door in de tuin blijven staan. Kortom: er is voor iedere situatie wel iets passends te vinden. Uiteraard speelt smaak ook gewoon een belangrijke rol. De één vindt de eigenschappen van aluminium tuinmeubels bijvoorbeeld geweldig, maar heeft juist weer meer met de warme uitstraling van houten meubels. Het is maar net wat je zoekt en wat bij je past.

3.         De functie van de tuinmeubels

Bepaal van tevoren de functie van de tuinmeubels. Dit klinkt misschien een beetje vreemd. Ze worden immers gebruikt om op te zitten. Dit is echter niet de enige functie die denkbaar is. Bedenk vooral voor welke doeleinden je ze gaat gebruiken. Ben jij bijvoorbeeld iemand die graag buiten tafelt met het gezin of familie en vrienden? Of eet je nauwelijks buiten en gebruik je de tuinset vooral om lekker te relaxen na een lange dag of even te zonnen?

Wanneer je de tuinset vooral praktisch gebruikt om lekker aan te eten, dan is een standaard tafel met stoelen het meest geschikt. Wanneer je vooral op zoek bent naar een plekje om heerlijk te relaxen, dan is een heerlijke luie loungeset weer beter geschikt.

loungeset

4.         Kies enkel voor kwaliteitsmeubels

Tuinmeubelen kopen doe je niet dagelijks en wil je ook zeker niet jaarlijks doen. Daarom is het verstandig om enkel voor kwaliteitsmeubels te kiezen. Zo doe je echt een investering voor de lange termijn en leef je niet met de angst dat je over een jaar weer nieuwe meubels kunt gaan kopen. Natuurlijk blijft het verleidelijk om voor een zo laag mogelijke prijs te kiezen, maar het blijft dan altijd de vraag hoe lang je ermee kunt doen en of dit wel zo goed is voor het milieu. Met kwaliteitsmeubels weet je zeker dat je van een goede levensduur kunt profiteren en indien dit niet het geval is, er altijd een garantieperiode is om op terug te vallen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl