Voordelen van Plisségordijnen

Voordelen van Plisségordijnen


Wanneer je op zoek bent naar nieuwe gordijnen zijn er veel verschillende opties waar je uit kan kiezen. Gordijnen zijn niet alleen belangrijk voor de verduistering van kamers. Ze zijn ook sfeerbepalend in een ruimte en zorgen ervoor dat er een betere temperatuurregeling is. Gordijnen komen er in verschillende types, waaronder plisségordijnen. Plisségordijnen zijn gangbare gordijnen en voor iedere ruimte en type woning is er wel een soort dat past. Wij vertellen je wat plisségordijnen zijn en zetten voor je de voordelen op een rijtje. Wanneer je graag nog extra inspiratie op wil doen voor plisségordijnen, neem dan eens een kijkje op Gordijnen.nl. Met een groot aanbod vind je zo je nieuwe raambekleding.

Wat zijn plisségordijnen?

Plisségordijnen hebben allemaal verschillende plooien. Ze kunnen gemaakt zijn van verschillende stofsoorten, zoals: transparante stof, licht doorlatende stof en verduisterende stof. Het meest isolerend is de verduisterende stof met een dubbele honinggraat structuur. Doordat deze soort plisségordijnen een aluminium laag hebben geeft het voor een enkelraam zo veel isolatie alsof er een dubbele beglazing in de woning zit. Wanneer je op zoek bent naar raamdecoratie welke ook voor meer privacy zorgt dan is een gordijn met top down bottom up systeem het meest ideaal. Met een top-down/bottum-up gordijn kan de stof hangen in het midden, hierdoor kan je dus het stuk van het raam op ooghoogte afschermen. Naast deze top-down/bottum-up zijn er ook normale plisségordijnen welke je gewoon kan uitrollen zoals gewone rolgordijnen.

Wat zijn plisségordijnen?

Plisségordijnen zijn zonlicht filterend

Een voordeel van plisségordijnen is dat ze zonlicht goed kunnen wegfilteren. Denk hierbij wel aan de keuze van de gordijnstof. Met transparante gordijnen zal dit effect een stuk minder zijn. Met een semi-transparante variant zal er een diffuus licht door schijnen. Goed verduisteren doe je met plisségordijnen met een verduisterende stof. Met een top-down/bottum-up systeem kan je gericht het licht in een ruimte filteren. Met dit type plisségordijnen kan je zowel aan de boven als de onderkant de stof omhoog of omlaag verstellen. Staat de zon dus hoog of laag, dan kan je daarmee rekening houden en je gordijnen op de zonnestand instellen.

Plisseégordijnen zijn op elk raam passend

Heb je een raam in een gekke vorm waar je maar geen gordijnen voor kan vinden? Plisségordijnen kunnen op meer ramen dan alleen rechttoe-rechtaan ramen worden geplaatst. Zowel voor kantelramen, lichtkoepels en serreramen zijn plisségordijnen de oplossing. Belangrijk is wel dat je voor het aanschaffen van de gordijnen een specialist inhuurt welke de ramen komt opmeten. Zo weet je ook zeker dat er geen lichtkieren ontstaan wanneer de gordijnen uiteindelijk hangen.

Plisségordijnen besparen je energiekosten

Plisségordijnen zijn isolerend. Daardoor kunnen ze je ook nog een besparing opleveren van je energiekosten. Zelfs wanneer gordijnen in een ruimte niet echt nodig zijn is het handig om hier toch door de kostenbesparing naar te kijken. Vooral de honinggraat structuur plisségordijnen zorgen voor een dubbele isolatie. Erg geschikt is deze uitvoering dan ook voor enkel glas.

Plisségordijnen met zijgeleiding voorkomt klapperen

Wanneer een rolgordijn of plisségordijn alleen vast zit aan de bovenkant gordijnen gaan klapperen doordat er geen geleiding is aan de zijkant. Bij wind slaat het gordijn de hele tijd tegen het raam of de kozijnen. Met zijgeleiding is dit op te lossen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl