Witte-garagedeur-met-loopdeur

Zo kies je de juiste garagedeur


Een garagedeur kiezen is tegenwoordig niet zo eenvoudig als vroeger. Voorheen werd vrijwel iedere nieuwbouwwoning met een kanteldeur opgeleverd. Vandaag de dag is dat wel anders! Het aantal soorten deuren waaruit je kunt kiezen in flink gegroeid, waardoor het voor de gemiddelde consument lastig is om te bepalen welke deur nu het beste bij hem past. Daarom geven we in dit artikel een aantal tips die je kunt gebruiken bij het maken van je keuze.

Mocht je het na het lezen van dit artikel toch nog lastig vinden om een keuze te kunnen maken, dan raden we je aan om een garagedeur specialist te bezoeken voor aanvullend advies. Een deur voor de garage koop je immers voor jarenlang gebruik, het zou dus zonde zijn als je de verkeerde deur kiest en daar jarenlang dagelijks aan wordt herinnert.

Garagedeur met of zonder loopdeur

Een aantal soorten garagedeuren zijn in een uitvoering verkrijgbaar waarin een loopdeur in het deurblad is verwerkt. Klik op de volgende link om een aantal voorbeelden van dergelijke deuren te bekijken: https://www.garagedeurspecialist.nl/garagedeur-met-loopdeur/. Dit is met name erg praktisch als je de garage vaak in en uit wilt gaan, zonder daarbij het gehele deurblad te openen. Ga je bijvoorbeeld op de fiets naar je werk en heb je kinderen die dagelijks met de fiets naar school gaan? Dan is een garagedeur met loopdeur een zeer goede keuze. Ga je de garage voornamelijk gebruiken om je auto in te parkeren? Dan is de toegevoegde waarde nihil en kun je beter voor een deur zonder loopdeur kiezen.

Wel of geen elektrische deur

Hoewel het comfortabel klinkt om voor een elektrische garagedeur te kiezen, hoeft het lang niet altijd de beste keuze te zijn. Een elektrisch bedienbare deur is immers duurder dan een deur die handmatig bedient moet worden, doordat er een motor op de deur moet worden aangesloten. De investering in een elektrische garagedeur is met name verstandig als je de garage vooral wilt gebruiken om je auto in te parkeren. Je kunt de deur dan openen en sluiten zonder dat je je auto uit hoeft, erg comfortabel! Gebruik je de garage echter voornamelijk om spullen in op te slaan? Dan voegt een elektrische deur weinig toe.

De deur wel of niet isoleren

Wanneer het de bedoeling is om in de garage een hobby te beoefenen, zoals aan je auto sleutelen of meubels te maken, dan is het aan te raden om de garagedeur te isoleren. Gebruik je de garage met name om spullen op te slaan en speelt het klimaat daarbij geen rol? Dan is het in principe niet nodig om de deur te isoleren.

Wel of geen oprit

Hoewel de oprit zelf niks met de garagedeur te maken heeft, heeft hij wel invloed op het soort deur dat je kiest. Wanneer je geen oprit hebt, kan het zo zijn dat er voorbijgangers vlak voorbij de deur van de garage lopen. In dat geval zijn deuren die naar buiten toe open klappen gevaarlijk en ben je genoodzaakt om voor een ander soort deur te kiezen.

Wel of geen ramen in de garagedeur

Een garagedeur met ramen is met name erg prettig als je veel tijd in de garage doorbrengt. Het wordt er immers een stuk lichter op. Wees je er echter van bewust dat eventuele inbrekers door de ramen naar binnen kunnen kijken welke waardevolle spullen ze kunnen stelen. Het is daarom aan te raden om, als je voor ramen in de garagedeur kiest, de ramen te blinderen.

 

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl