Kantoor aan huis inrichten

Kantoor aan huis inrichten? Hier vind je 4 handige tips!


Steeds meer mensen werken tegenwoordig vanuit huis. Iedereen weet dat je dan een plekje moet creëren waar je rustig aan werken toe kan komen. Zodra je met je laptop op de bank of aan de eettafel gaat zitten, is de kans immers groot dat je snel wordt afgeleid door externe factoren in huis. Daarom is het slim om een kantoor aan huis in te richten. Deze inrichting hoort in de basis veel te lijken op de kantoorruimte die je op het werk zou ervaren. Denk aan kwalitatieve kantoormeubelen, genoeg opslagruimte en materialen om je werk te kunnen doen. Maar hoe richt je zo’n kantoor aan huis precies in? Heb je kantoormeubilair gebruikt die passen bij een professionele inrichting of kan je hier nog wel wat hulp bij gebruiken? Wij geven 4 handige tips!

Waar komt het kantoor?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten met welke ruimte je aan de slag kunt gaan. Welke ruimte aan huis wil je als kantoor inrichten? Sommige geluksvogels beschikken al over een lege ruimte in huis en anderen moeten wat creatiever denken. Bedenk ook dat soms een garage of tuinhuis al kan volstaan. Enkel een goede internetverbinding en wellicht extra stopcontacten zijn voldoende om er een mooi kantoor van te maken. Bekijk eventueel samen met een specialist naar de mogelijkheden.

Wat moet er opgeknapt worden?

Als je eenmaal een ruimte hebt aangewezen, is het tijd om deze natuurlijk aan te pakken. Bekijk hierbij eerst de natuurlijke uitstraling van de ruimte. Als deze eerst als kinderkamer is gebruikt, is de kans groot dat een druk behang of felle kleur op de muren is gebruikt. Dan is het verstandig om ook de wanden, gordijnen en eventueel de vloer mee te nemen in het opknapproces. Het doet de efficiëntie immers niet veel goeds als je in een halve kinderkamer aan de slag moet.

Hebben de wanden een likje verf nodig? Kies dan voor een neutrale en rustige kleur. Zo word je minder snel afgeleid van het werk.

opknappen kantoormeubelen

Kantoormeubilair

Natuurlijk zijn ook de kantoormeubelen van groot belang voor een geslaagde kantoorruimte aan huis. De juiste kantoormeubelen zijn niet alleen het visitekaartje van je bedrijf, wat zeker van belang is als je klanten thuis wilt ontvangen, maar bieden je ook comfort. Natuurlijk kunnen we ook begrijpen dat je niet te veel geld kwijt wilt zijn voor de aanschaf van kwalitatieve meubelen. Gelukkig bieden tweedehands kantoormeubelen dan de oplossing. Zo beschik je over een ergonomische werkhouding en prachtige meubels tegen een zeer lage prijs!

Verlichting op kantoor

Als er in een ruimte gewerkt moet worden, is voldoende verlichting natuurlijk van essentieel belang. Naast de standaard werkverlichting kan ook sfeerverlichting gebruikt worden om de ruimte aan te kleden. Kies bijvoorbeeld voor dimbare verlichting, zodat je naar wens de sfeer en functionaliteit van de ruimte kunt bepalen.

Accessoires

Natuurlijk wil je niet de hele ruimte vol accessoires zetten, maar dat neemt niet weg dat een beetje aankleding prettig kan zijn. Kies daarom voor accessoires die op jouw beroep aansluiten en minder afleiding geven. Zo geniet je van een gezellige sfeer, zonder dat dit te veel afleidingen biedt.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl