kinderkamer inrichten

Kinderkamer praktisch inrichten


Met de komst van een kind staat je leven heel even op zijn kop. Zelfs bij een tweede of derde gezinsuitbreiding blijft het spannend en kom je voor een hoop keuzes te staan. Het inrichten van een kinderkamer is een lastige taak. Bij de meeste eengezinswoningen in Nederland bestaan de kamers uit een master bedroom voor de ouders, een iets minder grote kamer en de allerkleinste kamer. Dit betekent dat je regelmatig creatief moet omgaan met de ruimtes om zo genoeg slaapplek te kunnen creëren.

kinderkamer

Kleine kamer inrichten

Bij een kleine slaapkamer is het essentieel om je goed voor te bereiden. Meet alle muren en de vloer op, het liefst controleer je dit nog een paar keer voordat je richting de bouwmarkt gaat. Het komt zo vaak voor dat er dingen gekocht worden die vervolgens helemaal niet passen of waardoor er geen ruimte is voor andere cruciale meubels, door je goed voor te bereiden hoeft deze teleurstelling niet voor te komen. Het is slim om voor jezelf een plattegrond te maken. Hierin zet je de deur, de ramen en de maten van de muren. Als je de meubels hebt uitgezocht kan je ze vervolgens op de tekening houden. Zo zie je precies wat je kan verschuiven, welke ruimte je overhoudt en wat wel of niet past.

Werk met licht, hoogte en multifunctionele meubels

Als de kinderkamer al niet zo groot is moet je donkere kleuren zoveel mogelijk vermijden. Donkere tinten zorgen er al snel voor dat de kamer op je af komt en nog kleiner lijkt. Met meer licht en zachte tinten zorg je ervoor dat de kamer ruimtelijker en tevens liever oogt. Zeker voor een kinderslaapkamer is dat zeer belangrijk. Multifunctionele meubels zijn het antwoord op ruimtegebrek. Tegenwoordig heb je zoveel meubels die twee vliegen in een klap slaan. Denk bijvoorbeeld aan een ledikant en commode in een. Of ga voor een geweldige hoopslaper met daaronder ruimte voor een kledingkast of bureau! Zo heb je niet nog meer ruimte nodig voor meer meubels, maar kun je het simpelweg samenvoegen!

Berg speelgoed ergens anders op

Als je eenmaal kinderen hebt, zal je jezelf nog vaak betrappen op het struikelen over dat ene Playmobil poppetje of lego blokje. Speelgoed vind je overal bij kinderen, maar waarom in de slaapkamer? Natuurlijk mag er best wel wat speelgoed in de slaapkamer zijn, maar je kan deze ruimte ook houden als slaapplek en beneden een speelruimte maken. In de woonkamer is het creëren van een mooi speelhoekje vaak veel makkelijker dan in een kleine slaapkamer. Door zoveel mogelijk speelgoed hier op te bergen, kan je een hoop ruimte in de slaapkamer overhouden voor praktische doeleinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl