dé perfecte lampen voor jouw keuken

Led panelen: dé perfecte lampen voor jouw keuken!


Ben je op zoek naar nieuwe lampen voor in je keuken? Misschien zijn led panelen dan wat voor jou. Bij deze lampen denk je waarschijnlijk direct aan suffe kantoorruimtes met strakke systeemplafonds, en we snappen dat je hart daar niet direct sneller van gaat kloppen. Gelukkig hoeven led panelen niet saai te zijn én kunnen ze juist een goede toevoeging zijn aan jouw keuken.

Wat zijn de voordelen van led panelen?

Laten we allereerst beginnen met vertellen dat led panelen een hoop voordelen hebben, zeker ten opzichte van een ouderwetse gloei- of spaarlampen, namelijk:

  • Led panelen hebben geen opstarttijd. Dit betekent dat je niet nog tien minuten staat te wachten totdat de lampen op volle sterkte branden, maar dat je direct aan de slag kunt. Dat is fijn, zeker als je bijvoorbeeld ‘s avonds uit je werk komt en gelijk de keuken in wilt duiken. Dan wil je natuurlijk wel goed kunnen zien welke groente je nou eigenlijk aan het snijden bent, en wil je zeker niet in de duisternis staan.
  • Led panelen zijn zeer energiezuinig. De meeste stroom die hiervoor opgewekt hoeft te worden wordt ook daadwerkelijk omgezet in licht en niet, zoals bij de eerder genoemde conventionele lampen, in warmte. Dit betekent dat led panelen minder warm worden (en dus minder brandgevaarlijk zijn) én dat het gebruik hiervan behoorlijk voordelig is voor je portemonnee. De investeringskosten heb je dus in een mum van tijd terugverdiend.
  • Led panelen kun je lang laten hangen. Hierdoor hoef je minder vaak op een keukentrapje te balanceren om de lamp te verwisselen. Je laat een led paneel namelijk gemiddeld vijftien jaar hangen voordat je er weer naar om hoeft te kijken. Scheelt je dus ook nog eens een hoop tijd en moeite.

Welk bevestigingsmateriaal is er voor led panelen?

Hoe je de led panelen aan je plafond moet bevestigen is misschien ook wel een belangrijke vraag. Heb je namelijk helemaal geen systeemplafond nodig? Dat klopt! Uiteraard kan je ze wel gewoon inbouwen als je toevallig wel een systeemplafond hebt, maar als je dit niet hebt is dat geen probleem. Met een speciaal opbouwframe voor led panelen kun je deze ophangen aan bijvoorbeeld een betonnen plafond of een gipsplafond. Ook met ophangkabels kan je een led paneel ophangen.

Led panelen

Zien led panelen er wel leuk uit in je keuken?

Dan misschien wel de belangrijkste vraag: ziet het er wel een beetje fraai uit in je keuken? Led panelen zijn gelukkig beschikbaar in allerlei soorten en maten en dus is er voor ieder wat wils. Kleine led panelen 30×30 cm vallen niet erg op in je keuken, terwijl grotere led panelen 60×120 cm dat wel doen. Led panelen zijn in ieder geval geschikt voor moderne en strakke keukens waarin je geen last wilt hebben van een lamp die in de weg hangt, maar waar je wél gewoon genoeg zicht wilt hebben. Het licht dat er uit de led panelen komt is helder en duidelijk. Ook de kleur van het licht is naar eigen wens aan te passen, waarbij je de keuze hebt uit koudere of warmere verlichting. Door te spelen met afmetingen van het led paneel, de kleurtemperatuur en de kleur van de rand (bijvoorbeeld zilver of wit) kun je het led paneel kiezen dat bij jou past.

Als je je keuken aan het verbouwen bent en je wilt graag een nieuwe lamp ophangen, overweeg dan eens om voor een led paneel te kiezen. Je profiteert van een groot scala aan voordelen, terwijl de lamp niet in de weg hangt in je moderne keuken. Dé perfecte keuze.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl