Kinderzitjes, kinderstoeltjes, stoeltjes en zitverhogers

Kinderzitjes, kinderstoeltjes, stoeltjes en zitverhogers, wat moet je kiezen?


Als je opgroeiende kinderen hebt weet je er waarschijnlijk alles van. Kinderstoeltjes! Het begint namelijk al als ze heel erg klein zijn. Je wilt tijdens het eten gezellig samen aan de tafel zitten ondanks jouw kleine spruit zelf nog niet echt kan zitten. Je wilt hem of haar wel graag bij het tafelritueel betrekken, toch? Ben jij een nieuwe ouder, dan begrijpen wij goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wanneer kan en mag jouw kindje zitten in een kinderstoel en welke is dan het beste?

De allereerste kinderstoel

We proberen je het één en ander uit te leggen om je keus makkelijker te maken. Een gewoon kinderstoeltje met een riempje geeft de allerkleinste nog niet voldoende steun. Maar omdat je zelf graag ook wilt eten en dat kleintje juist onder het eten altijd lekker onrustig is, schuif je hem of haar het liefst ook gezellig aan de tafel zodat je je aandacht kunt verdelen tussen je bord en je baby. Een kuipstoeltje is de beste uitkomst voor de eerste maanden. Vaak is zo’n kuipje vast te klikken aan de kinderstoel die je op latere leeftijd kunt gebruiken zoals dat bijvoorbeeld het geval is bij de o zo bekende Tripp Trapp stoel. Zodra jouw baby zelf kan zitten kun je het kuipje verwijderen en de gewone kinderstoel gaan gebruiken. De allereerste kinderstoel of kinderzitje in de auto mag je overigens ook niet vergeten! Deze is namelijk nog veel belangrijker zeker voor de veiligheid tijdens het autorijden. Dit artikel gaat over kinderstoeltjes voor thuis, maar alles over veilige autostoeltjes en kinderzitjes voor je auto vind je op Besteonderdelen.nl

Veilig zelf zitten in het kinderzitje

Zodra jouw kindje zelfstandig kan zitten mag het in een echt kinderzitje zitten. Bij het kopen van een kinderzitje is het van groot belang dat je kijkt naar de veiligheid. Hoe zit jouw kleintje, kun je de riempjes goed vastzetten en zijn deze niet te wijd? Heeft hij of zij ook nog een riempje of schotje tussen de beentjes zodat er niet onderuit gegleden kan worden? Vooral het vastzetten in zo’n stoel is heel belangrijk. Jouw kindje zal niet direct een poging doen om uit de kinderstoel te stappen maar naarmate de leeftijd van een jaar bereikt wordt, zal hij of zij vroeg of laat zelf in de kinderstoel gaan staan en zonder gevaar te zien over de rand klimmen of stappen. Kijk ook naar de stand van de poten van het kinderzitje. Kinderen wiebelen nou eenmaal graag, als jouw kindje hard wiebelt kan de stoel dan omvallen? Soms is een blad ook wel erg fijn, zodat je daar zijn of haar bordje op kan zetten. De kinderstoel past over het algemeen niet precies onder de tafel, een eigen tafeltje in de vorm van zo’n blad dat je voor de kinderstoel schuift is dan erg prettig, zeker als hij of zij de eerste pogingen doet om zelf te gaan eten.

Stoeltjes en zitverhogers

Vanaf een leeftijd van een jaar of twee en half, begrijpen de meeste kinderen wel dat ze niet zomaar uit de stoel kunnen klimmen of dat ze voorzichtig moeten afstappen. De riempjes kunnen dan af. Heb jij een hoge stoel dan is dat prettig aan de tafel. Zo niet, koop dan een zitverhoger zodat jouw kindje op de goede hoogte aan tafel zit en lekker zijn of haar bordje kan leegeten.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl