Wat is de juiste gevelbekleding voor jouw woning?

Wat is de juiste gevelbekleding voor jouw woning?


De gevel is de eerste beschermlaag van een gebouw. Die moet dus ook wel goed op orde zijn. Alleen op die manier weet je zeker dat je beschermd bent tegen bijvoorbeeld wind en regen. Werken met het juiste type gevelbekleding is daarin heel belangrijk. Het is de manier waarop de gevel optimaal kan worden opgebouwd. Waarbij het er ook nog eens gewoon mooi uit blijft zien. Dat is minstens zo belangrijk te noemen. Er zijn vele soorten bekleding, dus het is goed om eens te bekijken waar je het best mee af bent. Op deze plek leer je meer.

Het gebruik van materialen

Het eerste waar je naar kijkt is het gebruik van de materialen. Gevelbekleding is er in vele vormen. Zo worden bijvoorbeeld kunststof en staal ervoor gebruikt. Echt populair is echter de houten gevelbekleding. In alle gevallen zijn er natuurlijk voordelen en nadelen aan het materiaal te koppelen. Daardoor kan het per woonsituatie wel verschillen wat de beste optie is. Met de hulp van de kenner is dat goed te bepalen. Kijk bijvoorbeeld naar de weersomstandigheden, maar kijk ook naar hoe het huis eruit komt te zien. Dit speelt allemaal een rol in de keuze die je maakt waar het om de bekleding van de gevel gaat.

De keuze op hout laten vallen

De keuze op hout laten vallen is eigenlijk niet meer dan logisch. Het is het soort materiaal dat altijd al veel gebruikt werd om gevels goed te bekleden. De vorm waarin het komt is door de jaren heen wel veranderd. Met de delen en panelen van tegenwoordig is veel mogelijk. Daardoor kan je net wat gemakkelijker ook zorgen voor een eigen look. Dat is zeker het geval wanneer je daar ook een echte specialist bij betrekt. Er is dan te bepalen wat mooi staat en hoe dit het best is aan te brengen. Bovendien kijk je ook naar andere zaken die een rol spelen.

Het juiste type hout

Je kijkt ook naar het soort hout dat past bij de houten gevelbekleding waar je voor kiest. Er zijn bepaalde houtsoorten die nu eenmaal vaak gekozen worden omdat die goed passen bij wat gevraagd wordt. In de eerste plaats gaat het dan om Douglas hout. Daarnaast kan ook vurenhout heel goed werken. Douglas hout kan tot wel 15 jaar meegaan. Vuren gaat korter mee, maar is wel gemakkelijker te bewerken waardoor de levensduur goed te verlengen is. Zo ben je dus in alle opzichten ook nog eens duurzaam bezig. Dat is sowieso al het geval met hout, maar wanneer je de levensduur maximaliseert geldt dat nog meer.

Alles in één keer verzorgen

Het is wel aan te raden om de gevelbekleding in één keer goed te verzorgen. Daarmee kan je dan zeker zijn dat je er lange tijd van kan genieten. Ook wanneer je niet voor de houten variant kiest, maar bijvoorbeeld staal of kunststof neemt. Het is altijd belangrijk dat alles goed bevestigd wordt. Ook is het belangrijk dat het dak goed aansluit op de gevel. Zo zorg je dat de gevel en het gebouw als geheel veel langer meegaat. Zaken zoals materialen om lekken te voorkomen zijn hier heel belangrijk in. Dicht de hoeken goed af om zeker te zijn dat alles helemaal op orde zal zijn.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl