Laminaat slaapkamer: wel of niet doen?


Laminaat slaapkamer: wel of niet doen? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt als er vloeren moeten worden uitgezocht voor de slaapkamers. Laminaat is een populaire vloerkeuze voor vrijwel elke ruimte in een huis. Toch vinden de meeste mensen laminaat niet zo’n goede keuze voor de slaapkamer. Wij gingen op onderzoek uit en kwamen achter enkele verrassende voor- en nadelen van laminaat. Deze voor- en nadelen hebben we voor jou op een rijtje gezet om de keuze voor laminaat slaapkamer een stuk gemakkelijker te maken.

Laminaat slaapkamer: voordelen

Laminaat slaapkamer heeft talloze voordelen. Het is niet voor niets dat laminaat de meest gekozen vloersoort in ons land is. Wij hebben de belangrijkste voordelen nog een keer voor je op een rijtje gezet.

  • Karakteristieke uitstraling: kwalitatief laminaat kan over precies dezelfde karakteristieke uitstraling als een houten vloer beschikken. Enkel zonder het benodigde onderhoud van een echte houten vloer. Iedereen die fan is van een houten vloer, maar niet de lasten wilt ervaren, is gebaat bij een laminaat.
  • Enorm veel variatie: doordat er enorm veel vraag is naar laminaat zien we ook dat er steeds meer keuze is. De mogelijkheden zijn eindeloos! Wist je dat er zelfs laminaat verkrijgbaar is die tegels na bootst? Ook zijn er speciale laminaatvloeren op de markt gebracht die de natuurlijke uitstraling van speciale houtsoorten perfect weergeeft.
  • Makkelijk zelf te plaatsen: een groot voordeel van laminaat is dat vrijwel iedereen het zelf kan leggen. De meeste laminaatsoorten beschikken over een eenvoudig kliksysteem, waardoor het als een puzzel in elkaar gelegd kan worden. Lijm is niet eens meer nodig.
  • Onderhoudsvrij: een laminaatvloer is gemakkelijk te onderhouden. Enkel regelmatig stofzuigen en af en toe een dweil (gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen!) eroverheen halen is voldoende om het laminaat mooi te houden. Laminaat is zeker een aanrader als je last hebt van allergieën. Door het gladde oppervlak heeft huisstofmijt geen kans om zich te nestelen en is stof gemakkelijk te verwijderen. Hierdoor is het een zeer hygiënische keuze om je gezondheid te bevorderen.
  • De prijs van laminaat: laminaat is relatief goedkoop als je deze vergelijkt met andere vloersoorten. Hierdoor is het een zeer toegankelijke vloer voor alle Nederlandse gezinnen. Tevens is er geen duur onderhoud nodig om de vloer mooi te houden, hierdoor is de vloer gedurende zijn levensduur ook nog eens zeer goedkoop.

Laminaat slaapkamer: nadelen

Ondanks de vele voordelen zijn er genoeg mensen die laminaat slaapkamer niet zo’n goed idee vinden. Zoals bij alles moeten we inderdaad zeggen dat aan elk voordeel ook nadelen kleven. Wij hebben de belangrijkste nog een keer voor jou op een rijtje gezet.

  • Laminaat heeft een harder oppervlak: in tegenstelling tot andere vloeren heeft laminaat een zeer hard oppervlak. Dit zorgt ervoor dat het laminaat een stuk stugger aanvoelt en ook kouder is aan de voeten. Zeker in de slaapkamer kan dit een groot nadeel zijn. Wil je dit oplossen? Leg dan een zacht vloerkleed neer in de kamer om je voeten heerlijk aan te warmen als je uit bed stapt. Dit verhoogt ook nog eens de sfeer en warmte in de slaapkamer.
  • Laminaat slaapkamer ongeschikt door reflectiegeluid: reflectiegeluid is het geluid wat je hoort als je op laminaat loopt. In veel van de gevallen komt dit door de verkeerde ondervloer. Toch blijft het een feit dat laminaat veel meer gehorig is dan elke andere vloersoort. Zeker als je in een flat, appartement of maisonnettewoning woont kan dit een groot nadeel zijn.
  • Laminaat slaapkamer is erg gevoelig voor krassen en het is tevens niet mogelijk om slechts 1 plank te verwijderen en te vernieuwen. Hierdoor is de kans groot dat je het laminaat na enkele jaren alweer moet vervangen. Echt een duurzame optie is het dan ook niet.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl