Demonteren of slopen van de keuken: hier moet je aan denken! 


Demonteren of slopen van de keuken: hier moet je aan denken!

Heb je een nieuwe keuken gekocht? Dan is het ook goed om alvast te bedenken wat je met je huidige keuken gaat doen. Voordat de nieuwe keuken geplaatst kan worden, moet er immers eerst plaats worden gemaakt. Dit kan door de keuken volledig te slopen of te demonteren. Vergis je niet in de omvang van deze klus, want dit kan nog best wel wat werk met zich meebrengen. Een goede voorbereiding is gelukkig al het halve werk. Daarom vertellen we je in dit artikel waar je precies aan moet denken.

Demonteren of slopen? 

Ten eerste moet er een keuze gemaakt worden tussen het demonteren of slopen van de keuken. Maar waar kies je voor? 

Het is hierbij vooral van belang om naar de kwaliteit van de keuken te kijken. Is de keuken nog in redelijke staat? Dan kan deze wellicht nog een ander heel blij maken. Je kunt hem voor een klein prijsje verkopen of weggeven. In dat geval is het natuurlijk belangrijk dat alle onderdelen heel blijven en is het van essentieel belang dat deze met uiterste zorg worden verwijderd. 

Als de keuken echt geen tweede ronde meer mee kan, dan zit er niets anders op dan deze simpelweg te slopen. Houd er rekening mee dat hierbij heel wat afval vrijkomt. Dit afval moet ook afgevoerd worden. Een keuken afvoeren is niet zo eenvoudig als het lijkt. Niet alleen door de enorme omvang van puin, maar ook omdat je de onderdelen niet overal zomaar weg kunt brengen. Daarom is het goed om je hier van tevoren over in te lezen en eventueel een speciaal bedrijf in te schakelen dat dit voor jou kan organiseren. Zo heb jij hier geen omkijken naar en weet je zeker dat het puin op de juiste plek terechtkomt. 

Sluit altijd eerst de stroom-, water- en gasvoorziening af 


Ga je zelf aan de slag om de keuken te slopen? Dan moet veiligheid altijd op de eerste plaats staan. Wees je er van bewust dat er tijdens het slopen cruciale onderdelen geraakt kunnen worden. Dit kan risico’s opleveren. Om jezelf niet in extra kosten te storten, is het dan ook belangrijk om altijd eerst de stroom-, water-, en gasvoorziening af te sluiten. 

Schakel de juiste groep uit in de meterkast, verwijder schakelaars, stopcontacten en verlichting. Draai vervolgens ook het gas en de hoofdkraan van het water dicht. 

Keuken afvoeren 

Maar waar laat je al dat puin en die onderdelen na het demonteren of slopen? Misschien vraag je jezelf dit af. Als het echt om puin gaat, dan kan dit in de meeste gevallen naar de vuilstort gebracht worden. Dit is echter een enorme klus. Wie tijd en moeite wil besparen, doet er dan ook goed aan om een Afval Ophaal Dienst in te schakelen. Dan wordt dit voor je geregeld. Als je de onderdelen netjes hebt gedemonteerd, dan kun je deze ook verkopen en laten ophalen door de koper. Dat scheelt jou werk. 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl