meer sfeer in tuin

5 tips voor meer sfeer in de tuin


De tuin wordt steeds meer als verlengstuk van de woning beschouwd. Hier breng je in de zomer bijna meer tijd door dan in huis en ook tijdens de wintermaanden geniet je van de prachtigste winterdagen. Veel mensen zien een eigen tuin als ultieme rijkdom. Toch kan het best lastig zijn om meer sfeer in de tuin te halen. In de meeste tuinen blijft het bij het planten van enkele bloemen en het plaatsen van praktische tuintegels. De sfeer is echter ver te zoeken en dat zorgt er niet voor dat je een uitnodigend gevoel krijgt bij de aanblik van de buitenlucht. In dit artikel geven we je 5 tips voor meer sfeer in de tui

1. Ga voor een vuurkorf of terrashaard

In de zomer komt het regelmatig voor dat je halverwege de avond naar binnen verhuist, simpelweg omdat het te koud wordt als de zon ondergaat. Ook tijdens de wintermaanden wordt de tuin veel minder gebruikt omdat het te koud is. Daar moet toch een oplossing voor zijn?

Met een vuurkorf of terrashaard breng jij de nodige warmte naar eigen tuin. Zo kan je urenlang genieten van een aangename temperatuur en staat de tuin er tijdens de wintermaanden er niet verlaten bij. Terrashaarden in verschillende maten bieden voor elke tuin de oplossing. Door het enorme aanbod is er altijd wel een haard die bij jouw tuininterieur en eigen smaak past. Daarnaast brengen ze ook nog eens ontzettend veel gezelligheid en sfeer naar de tuin. Met een terrashaard zit je altijd goed!

terrashaard

2. Investeer in tuinaccessoires

Om meer sfeer in de tuin te creëren is het belangrijk dat je de tuin als verlengstuk van de woning beschouwd. De woonkamer is ook niet alleen gezellig door de vloeren, muren en het meubilair. Met accessoires behoor je het plaatje compleet te maken. Dit wordt in de tuin echter nog veel te vaak vergeten.

Door te investeren in tuinaccessoires breng je binnen mum van tijd meer sfeer in de tuin. Zo is het heerlijk vertoeven in eigen tuin.

tuinaccessoires

3. Nieuwe tuinkussens

Na verloop van tijd zijn tuinkussens echt aan vervanging toe. De kleuren vervagen en de kwaliteit laat te wensen over. De tuinkussens zijn ontzettend sprekend voor de uitstraling van de tuin. Als deze verouderd of vies worden is het zaak om ze tijdig te vervangen. Met nieuwe kussens haal je direct meer sfeer in de tuin.

4. Denk aan de verlichting

Tuinverlichting wordt dikwijls vergeten. Dit terwijl deze van groot belang zijn voor de functionaliteit en het sfeergehalte in de tuin. Er is niets vervelender dan halverwege de avond naar binnen te moeten verhuizen omdat je elkaar niet meer kunt zien. Met tuinverlichting breng je een stukje sfeer in de tuin en kun je urenlang in de tuin vertoeven, zelfs als de zon al ondergegaan is.

light tuin

5. Vaste planten

Planten kunnen logischerwijs niet ontbreken in de tuin. Ze maken van de tuin één geheel en brengen de nodige sfeer. In de zomer is het niet moeilijk om deze sfeer te behouden. De wintermaanden zijn echter een heel ander verhaal. De meeste planten houden niet van de kou en gaan al gauw dood als ze blootgesteld worden aan temperaturen onder het vriespunt. Met vaste planten kan je dit gemakkelijk voorkomen en geniet je het hele jaar door van een sfeervolle en groene tuin.

 

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl