woonkamer gezelliger maken

Zo maak je je woonkamer een stuk gezelliger!


De woonkamer hoort de gezelligste ruimte in huis te zijn. Dit is de plek waar je samenkomt met vrienden en familie en waar je met je gezin heerlijk kunt ontspannen. Daarnaast is de woonkamer aan het seizoen gebonden. In de winter geniet je graag van warme kleuren en sfeerelementen, terwijl je het in de zomer graag koel en fris houdt. Ondanks dat we allemaal graag willen genieten van een gezellige woonkamer, blijkt het in de praktijk niet al te makkelijk te zijn om dit te realiseren. Hieronder geven we enkele tips om je woonkamer een stuk gezelliger te maken.

De juiste bank

De bank is het belangrijkste meubelstuk in de woonkamer. Hier vinden de gezelligste gesprekken plaats en heerlijke intieme momentjes met het gezin. Het is dan ook belangrijk dat er goed nagedacht wordt over de keuze voor de bank. Waar let je dan op? In een gezellige woonkamer mag een hoekbank eigenlijk niet ontbreken. Doordat je hierbij met alle gezinsleden en vrienden gezellig bij elkaar kunt zetten, creëer je direct een geheel andere sfeer en uitstaling. Een hoekbank nodigt mensen direct uit om heerlijk te ontspannen en te genieten van gezellige kletspraat.

Gezellig tijdens de wintermaanden

Het is belangrijk om de woonkamer op het seizoen aan te passen. Tijdens de wintermaanden verlang je naar warmte, knusheid en sfeer. Als de dagen korter worden is het belangrijk dat er genoeg licht in huis is. Hierbij kun je grijpen naar een Led dimmer van Ledwereld.nl om zo van de juiste lichtsterkte op het juiste moment te genieten, maar je kunt ook sfeerkaarsen en andere lichtbronnen gebruiken. Plaats de sfeerkaarsen in groepjes bij elkaar om zo een gezellige en uitnodigende sfeer te creëren. Ook plaids, dekentjes, kussentjes en een mooie poef kunnen de woonkamer een stuk gezelliger maken tijdens de wintermaanden.

Maak gebruik van een vloerkleed

Heb je al tijden het gevoel dat er iets mist in jouw woonkamer? Mis je het gevoel van warmte en ‘thuis komen?’ Dan is er een simpele manier om meer sfeer in huis te halen. Door het gebruik van een vloerkleed geniet je binnen mum van tijd van een verhoogd sfeergehalte in de woonkamer. Een vloerkleed is niet alleen heel sfeervol, maar beschikt ook nog eens over talloze voordelen voor de gebruiker. Zo heb je nooit meer last van koude voeten in de winter of zomer. Ook gaat er minder warmte verloren, waardoor de thermostaat niet telkens omhoog gedraaid hoeft te worden. Daarnaast werkt een vloerkleed geluiddempend, wat een groot voordeel is voor tussenwoningen, flats en appartementen.

vloerkleed woonkamer

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn niet meer weg te denken uit de huidige woontrends. Het gebruik van rotan, hout, plantjes en bloemen komt in vrijwel elke woontrend terug. Dat is dan ook niet voor niets. Natuurlijke materialen geven een ruimte bezieling, meer karakter en sfeer. Die gezellige uitstraling mag in de woonkamer natuurlijk niet gemist worden.

Maak de woonkamer persoonlijker

Kleed de woonkamer aan met persoonlijke items, fotolijstjes, boeken, erfstukken en accessoires. Door de woonkamer een persoonlijk tintje te geven, geniet je binnen mum van tijd van heel veel sfeer in huis.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl