Ledikant of wieg

Ledikant of wieg? De voor- en nadelen op een rijtje


Met een baby op komst zal er de komende tijd een heleboel moeten worden geregeld. Niet alleen leuke dingen, maar er moeten ook praktische overwegingen worden gemaakt. En hierbij komen we direct bij één van de grootste dilemma’s waar veel jonge ouders voor staan. Want kies je voor een ledikant of een wieg? Of misschien wel allebei? En waarom dan? In dit artikel helpen we je graag een beetje op weg.

Waarom een ledikant kopen?

Of je nu wel of niet voor een wieg kiest: een ledikant heb je altijd nodig. Zoek je naar kinderbedden dan zal je direct de enorme collectie aan Bopita bedden ontdekken. Waaronder ook een grote collectie aan ledikanten. Niet zonder reden natuurlijk, want een ledikant is enorm belangrijk en onmisbaar in iedere babykamer. Daarnaast heeft het enkele voordelen ten opzichte van een wiegje.

Bopita bedden

  • Een ledikant kan veel langer gebruikt worden. Je kind kan hier heerlijk in slapen tot hij of zij een lengte van circa 90 centimeter heeft bereikt. Dit geldt meestal voor kindjes van circa 2,5 tot 3 jaar. Daarnaast zijn er ook een aantal ledikanten verkrijgbaar als meegroeibed. Dit is bij de collectie van Bopita kinderbedden duidelijk te zien. Wanneer je kind groot genoeg is, kan de zijkant van het bed verwijderd worden en soms zelfs geheel uitgeschoven worden. Hierdoor geniet je direct van een peuterbedje. Ideaal als tussenstap van een ledikant naar een groot bed, omdat je kind zo langzaam kan wennen aan minder geborgenheid zonder zijn of haar fijne bedje te verliezen.
  • Je bespaart veel geld door enkel een ledikant te kopen. Hierdoor hoef je nooit dubbel zoveel bedlinnen te kopen en hoef je ook geen extra slaapplekje aan te schaffen. Uiteindelijk bespaar je zo gemakkelijk driehonderd euro. Dat is weer mooi meegenomen.

De grootste voordelen van een wiegje

Maar als een ledikant veel praktischer en voordeliger is, waarom zijn er dan toch ook nog een heleboel mensen die een wiegje kopen. Dit heeft verschillende redenen.

Allereerst slapen de meeste baby’s de eerste weken en maanden veel beter in een wiegje. Dit biedt meer geborgenheid en is zeker voor zeer kleine baby’s heel prettig. Hierdoor voelen ze zich minder verloren in een zeer groot bed en zullen ze rustiger in slaap vallen. Daarnaast is een wieg veel kleiner en lichter. En hierdoor dus ook gemakkelijker te verplaatsen. Ideaal wanneer je kind ’s nachts onrustig is en je hem of haar bij je bed wilt zetten. Of wanneer je nog geen box beneden hebt staan en je kind toch nabij wilt hebben.

Daarnaast is een wiegje in eerste instantie ook veiliger voor een jonge baby. Er is minder kans om te rollen en verstrikt te raken. Het kindje ligt ‘vast’ in een klein wiegje. Hierdoor is hij niet alleen meer geborgen, maar verhoog je ook nog eens de wijze waarop hij of zij veilig kan slapen. Uiteraard betekent dit niet dat een ledikant niet veilig is, maar de veiligheid is gemakkelijker te waarborgen in een wiegje. Zeker die eerste maand.

Of je voor een ledikant of wieg kiest is vooral afhankelijk van jouw eigen persoonlijke wensen. Bovendien zal je uiteindelijk altijd een ledikant bij Beddies.nl moeten kopen. Het is alleen de vraag wanneer.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl