Mangohout

Mangohout: een aanwinst voor elk interieur


Je komt het de laatste tijd steeds vaker tegen: mangohout. Het hout van de mangoboom wordt gebruikt om allerlei meubels van te maken, van tafels tot tv-meubelen en kasten. Het is een houtsoort die bekend staat om zijn warme kleur en veelzijdige karakter. Ben je toe aan een nieuwe look voor je woonkamer, keuken of werkkamer? Misschien richt jij jouw huis binnenkort wel in met mangohouten meubelen.

Een warme uitstraling

Dat mangohout populair is staat buiten kijf, maar hoe komt dat eigenlijk? Als je goed naar het hout kijkt zie je de reden. De kleurschakeringen in het hout doen denken aan het kleurverschil van de vrucht die de boom produceert. Door die kleurschakeringen is elk meubel van mangohout uniek. Mangohouten meubelen hebben een robuust karakter, maar ogen ook erg natuurlijk. Ze passen eigenlijk in elk interieur. Mangohout doet het bijzonder goed als onderdeel van een industriële stijl: het warme hout en industriële materialen zoals glas en zwart staal geven bij elkaar namelijk een prachtig en eigenzinnig contrast.

Zwart mangohout

Mangohout kende je misschien al, maar heb je wel eens gehoord van mangohout black? Meubelen van zwart mangohout worden gezandstraald en afgewerkt met een zwarte lak. Dat geeft het hout een moderne uitstraling. Mangohout black heeft alle kenmerken van mangohout, maar dan net in een ander jasje. Zwart is een neutrale kleur die in elk interieur mooi staat. Een meubel van zwart hout kan een stoere basis zijn voor jouw woonkamer. Het is met veel verschillende kleuren en stijlen te combineren dus valt overal op zijn plek.

Een duurzame houtsoort

Mangohout is helemaal van deze tijd. Het is namelijk erg duurzaam. Dat komt doordat het een restproduct is van de mango-industrie. Wanneer een mangoboom te oud is voor de productie van de heerlijke vruchten wordt hij gekapt om plaats te maken voor nieuwe exemplaren. Het hout van de boom kan dan worden gebruikt om meubelen van te maken. Er hoeft dus geen natuurlijk bos te worden gekapt om mangohout te winnen.

Gemakkelijk in onderhoud

Je wilt jouw nieuwe mangohouten meubel natuurlijk goed onderhouden. Gelukkig is mangohout wel tegen een stootje bestand. Het onderhoud vergt hierdoor weinig tijd en energie. Vuil en stof neem je af met een droge of licht vochtige doek. Gemorste vloeistoffen of eten moet je natuurlijk zo snel mogelijk opruimen om te voorkomen dat het in het hout trekt. Dit is het geval bij veel houten meubelen.

De meeste mangohouten meubelen die je in Nederland koopt zijn al tegen vuil en vocht behandeld, maar op den duur kunnen ze wat van hun glans verliezen. Je kunt je mangohouten meubel dan een opknapbeurt geven door het in te smeren met een beetje bijenwas. Dat haalt de tekening van het hout mooi naar boven en zorgt dat je meubel er weer tegenaan kan.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl