Meer ruimte door een nieuwe dakkapel

Meer ruimte en meer licht dankzij een nieuw dakkapel


Meer ruimte in de woning terwijl je toch kan besparen op de onderhoudskosten en verhoudingsgewijs minder betaald aan stookkosten. Dat klinkt als een sprookje maar met een dakkapel of dakopbouw van Ruiter Dakkappellen kan dat wel de realiteit zijn. Dankzij de goede isolerende werking van met name de nieuwe generatie dakkapellen van kunststof kan de volgende verbouwing van je woning extra voordelig uitpakken.

Een dakkapel van kunststof levert het hele jaar door voordeel op. Met name in de winter bewijst een dakkapel zijn waarde. Door te kiezen voor een optimale isolatie door gebruik te maken van HR glas en een energiezuinig kozijn blijft de warmte binnenshuis en geniet je van extra veel ruimte terwijl stookkosten laag blijven. Een dakkapel van kunststof heeft echter meer voordelen en opzichte van de traditionele materialen zoals hout.

Een kunststof dakkapel voor een langere levensduur

In Nederland hebben de meeste woning veel te lijden onder de weersinvloeden. Met name woningen waar veel hout in is verwerkt hebben regelmatig onderhoud nodig om de duurzaamheid te behouden en slijtage en houtrot te voorkomen. Het gebruik van kunststof voor een nieuw dakkapel of dakopbouw resulteert in lagere onderhoudskosten. Kunststof hoeft immers niet regelmatig geschilderd te worden en van houtrot is al helemaal geen sprake. Door de dakkapel vrij te houden van bladeren en takken zorg je al voor een optimaal onderhoud. Doordat kunststof minder snel slijt zijn de kosten lager en is het een investering in de woning die zich eenvoudig terugbetaald door een hoger wooncomfort.

Isolatie

In vergelijking met hout kent kunststof een betere isolatiewaarde. Doordat een kunststof kozijn minder warmte verliest blijft de warmte binnen en zal de energierekening minder hoog uitvallen. Een grote besparing is te realiseren door te kiezen voor maatwerk. In dat geval kan er gekozen worden voor het gebruik van HR glas. Ook een uitvoering met dubbelglas is de overweging waard, zeker als er in de woning al gebruik gemaakt wordt van andere energiezuinige kozijnen.

dakkapel plaatsen

Een bouwvergunning is niet altijd nodig

Vaak wordt gedacht dat je een bouwvergunning dient aan te vragen indien je een dakkapel wil plaatsen. Dit is niet altijd correct. In veel gevallen hoeft er juist geen vergunning te worden aangevraagd, bijvoorbeeld als de dakkapel aan de achterzijde zal worden geplaatst. Bij plaatsing aan de voorzijde is deze vergunning wel verplicht. Een professionele leverancier van dakkapellen vertelt je graag wat mogelijk in je persoonlijke situatie. Dat geldt niet alleen voor de bouwvergunning, ook als je graag een speciale dakkapel wenst, bijvoorbeeld een extra brede dakkapel, dan is de vakman de aangewezen persoon.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl