Waar moet je op letten als je kunst in huis haalt?

Waar moet je op letten als je kunst in huis haalt?


Een prachtige nieuwe bank, een fris likje verf aan de muur en nu nog een mooi kunstwerk voor aan de muur om het geheel af te maken. Een kunstwerk maakt ieder interieur compleet, dat is duidelijk, maar hoe kies je deze dan uit? Het aanbod is immers zó groot! Niet alleen bij kunstgalerijen en winkels, maar ook online. Hierdoor raak je gemakkelijk overweldigd. Ben jij op zoek naar artihove kunst om jouw woning mee te verrijken? En wil je weten waar je op moet letten? Lees dan snel verder voor enkele praktische tips!

Beperk je zoekopdracht

Voordat je naar hét perfecte kunstwerk op zoek gaat, is het eerst belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten waar deze aan moet voldoen. Hierbij speelt ook de beschikbare ruimte natuurlijk een doorslaggevende factor. Natuurlijk zouden we allemaal een geweldig beeld of schilderij plaatsen, maar hier moet wel ruimte voor zijn. Ook een te klein kunstwerk is geen goed idee, deze valt immers weg tegen de grote setting. Bedenk daarom goed welk formaat van pas komt, wat je precies voor kunstwerk zoekt en waar deze ongeveer aan moet voldoen. Zo beperk je je zoekopdracht en wordt het eenvoudiger om straks een keuze te maken.

Heb je er wel eens over nagedacht om een kunstvoorwerp cadeau te doen? Bijvoorbeeld als cadeau afscheid collega? Bedenk dan goed dat smaken verschillen. Kies daarom niet voor een té sprekend kunstwerk, omdat de kans dan groot is dat deze niet in de smaak zal vallen. Houd het daarom rustig en neutraal en ga eventueel in gesprek met de kunstenaar. Deze weet meestal precies welke dingen je beter wél kunt doen en welke je beter kunt laten. Dit is ook verstandig als je zelf niet precies weet wat voor kunstwerk je zoekt. Een kunstenaar kan jou een hele andere kijk op zaken geven.

De prijs

Wat zouden we toch doen met de hoofdprijs in de Staatsloterij? Wij weten het wel! Alle kunst kopen die we willen. Helaas zijn er maar weinig mazzelaars die dit echt zullen ervaren, dus moeten we natuurlijk wel rekening houden met het prijskaartje. Goede kunst komt met een prijskaartje. Logisch, want deze objecten worden stuk voor stuk met veel aandacht en precisie gemaakt. Heel anders dan de ‘kunstobjecten’ die je in iedere confectiewinkel kunt vinden. Bij de aanschaf van bronzen beelden moet je dan ook zeker bedenken dat je ook voor de tijd, het materiaalgebruik, de creativiteit en de aandacht van de kunstenaar betaald. Wat ons betreft is dat het zeker waard. Goede kunst kan namelijk enorm veel doen voor ieder interieur. Bovendien geeft het jou de mogelijkheid om je persoonlijkheid te tonen. Spaar daarom gerust wat langer om een écht kunstwerk aan te schaffen, want op de lange termijn zal dit enkel lonen!

Praat met de kunstenaar

Het grootste voordeel van échte kunst is dat het vaak mogelijk is om de kunstenaar zelf te spreken. Er zijn zelfs kunstenaren die objecten op aanvraag maken. Hierdoor beschik je over een totaal uniek product die geheel naar eigen wens wordt gemaakt. Ook wanneer je nog geen idee hebt welk object jouw woning mag verrijken, kan een gesprek met een kunstenaar geen kwaad. Zij kunnen jou helpen bij het maken van een keuze tussen prachtige sculpturen, bronzen beelden, schilderijen en meer. Zo weet je zeker dat je binnenkort over een kunstvoorwerp beschikt, die geheel op jouw persoonlijke wensen aansluit

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl