Mol in de tuin- wat nu?

Mol in de tuin: wat nu?


Vol plezier kijk je naar jouw prachtige tuin. Urenlang heb je staan zwoegen om deze helemaal zomerproof te maken en eindelijk is het gelukt. Nu hoef je enkel nog te genieten. Of tenminste, dat had je gedacht! Na enkele dagen kom je plotseling tot de ontdekking dat er één of meerdere mollen in de tuin wonen. Deze, op het eerste gezicht, schattige en kleine beestjes hebben zelf geen flauw benul van hoeveel schade zij kunnen aanrichten. Jij merkt dit echter direct. Nieuwe planten en bloemen gaan al snel dood omdat de wortels kapot worden getrokken en molshopen ontsieren het gazon. Niet bepaalt het perfecte plaatje waar je zo op gehoopt had. Maar wat doe je er tegen?

Mollenklem gebruiken

Wil je voorgoed van het probleem verlost zijn? Maak dan gebruik van een mollenklem. Dit is een klem die nog het meeste lijkt op een beren- of muizenval. Alleen dan in het formaat van een mol. Als deze op de juiste manier wordt geplaatst, zal de klem dichtslaan zodra deze in aanraking komt met een mol. Hierdoor is het beestje op slag dood en ben je direct van het probleem verlost. Toch kleeft er ook wel een groot bezwaar aan het gebruik van een mollenklem. Natuurlijk is een mollenklem kopen zeer effectief, sterker nog: één van de meest effectieve methodes om mollen te bestrijden, maar dit betekent niet dat het ook diervriendelijk is.

Het gaat sommige mensen aan het hart dat dit beestje, wat geen benul heeft van de ravage die hij bovengronds aanricht, op die manier gestraft wordt. Voor die mensen is een mollenklem dan ook geen optie, ondanks dat deze zeer effectief is. Gelukkig zijn er ook nog andere manieren om mollen in de tuin tegen te gaan.

mollenklem

Mollen bestrijden met carbid

Ben je op zoek naar een milieu- en bovenal diervriendelijke methode om de mollen in jouw tuin te verjagen? Maak dan gebruik van carbid. Carbid korrels behoren tot de meest ecologische bestrijdingsmiddelen. Dit betekent dat ze geen negatieve invloed op de natuur of het milieu hebben. Bovendien wordt carbid ook niet gebruikt om de mollen te doden. Deze korrels worden in een molshoop gestrooid, waarna ze, als ze in aanraking komen met een vochtige ondergrond, gas verspreiden. Dit gas beschikt over een zeer penetrante geur. Een mol beschikt van nature over een sterk reukorgaan. Deze zal dan ook snel geneigd zijn om weg te vluchten en ergens anders een gangenstelsel te bouwen. Zo bestrijd je dus de mollen, zonder dat je ze kwaad hoeft te doen.

mollen bestrijden met carbid

Mollen vangen

Natuurlijk hebben we het wel over dieren. Er zijn ook mollen bij die enorm intelligent zijn en je op alle manieren te slim af zijn. Als je zo’n mol in de tuin hebt, staat je nog een flinke uitdaging te wachten. Als je de mol op een humane wijze wilt verjagen, doe je dit door hem te vangen. Dit klinkt eenvoudiger dan het is. Een mol komt immers niet als je hem roept. Probeer daarom een onopvallende val bij de weerskanten van de molshopen te plaatsen. Met een beetje geluk kan je het beestje vangen en ergens anders vrijlaten. En als het zelf echt niet meer lukt dan kan je altijd nog de ongediertebestrijding om hulp vragen. Zij hebben ervaring met het vangen van mollen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl