Met mooi weer in de tuin een hapje eten

Met mooi weer in de tuin een hapje eten


De zon schijnt, de lucht is blauw, de tuinmeubels staan al klaar en het hoofdgerecht wordt geserveerd. Blije gezichten kijken elkaar aan en heffen het glas om een toost uit te brengen. Een toost op het leven en nog veel meer mooie zomerdagen!

De bovenstaande situatie klinkt bijna idealistisch, nietwaar? Half maart kijken we nog steeds uit naar de eerste mooie lentedag en buiten tafelen lijkt nog steeds ver weg te zijn. Toch kan de bovenstaande situatie ook voor jou de realiteit worden. Dit doe je door je tuin zomerproof te maken. Juist het voorjaar biedt de uitgelegen kans om de tuin eens flink aan te pakken. In dit artikel geven we je een aantal handige tips.

Investeer in kwalitatieve tuinmeubels

Als je niet kunt wachten om eindelijk weer eens buiten te eten, is het natuurlijk wel van belang dat je over kwalitatieve tuinmeubels beschikt. Hierbij moet je vooral over de functie van de meubels nadenken. Wat voor de één het perfecte meubelstuk is, kan voor de ander helemaal niet praktisch zijn. Zo zal een zonneaanbidder eerder gebaat zijn bij een loungeset, terwijl iemand die graag buiten eet meer heeft aan praktische tuintafels en stoelen. Natuurlijk kan je deze ook met elkaar combineren. Bepaal daarom eerst de functie van de meubels en ga vervolgens pas op zoek. Zo weet je zeker dat je over goede en praktische tuinmeubels voor de lange termijn beschikt.

Serviesgoed

Misschien vind je het zonde om je dure serviesgoed buitenshuis te gebruiken. Wellicht ben je bang dat deze de harde buitengrond raken en zullen breken. Wanneer je graag buiten eet, kan je ervoor kiezen om speciaal serviesgoed aan te schaffen. Er zijn tegenwoordig genoeg budgetwinkels die mooi serviesgoed tegen lage prijzen verkopen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om plastic bekers en borden aan te schaffen. Dat scheelt je ook nog eens een hoop vaat. Dat maakt buiten tafelen misschien nog wel fijner!

Multifunctionele tuinstoelen

Ben jij iemand die niet alleen graag buiten eet, maar ook heerlijk wilt loungen? Dan is het vaak moeilijk om de juiste tuinstoelen te vinden. Vaak kan je enkel kiezen voor heerlijke comfortabele ligstoelen of stoelen die lekker recht overeind staan. Dat laatste is fijn tijdens het eten, maar niet als je een boekje in de zon wilt lezen. Daarom zijn multifunctionele tuinstoelen echt een must binnen ieder tuininterieur. Deze stoelen kan je niet alleen ‘plat’ leggen, maar bieden je ook comfort als je lekker buiten aan het eten bent.

Denk aan een extra bijzettafel

Urenlang stond je te zwoegen in de keuken. Nu is het moment eindelijk daar. Je mag alle gerechten serveren en wat blijkt? De tafel is veel te klein! Dat is natuurlijk hartstikke onhandig, want dat maakt buiten eten een stuk lastiger. Investeer daarom in een klein bijzettafeltje, zodat je deze er altijd bij kunt pakken als de tafel over te weinig ruimte beschikt. Zo kan je urenlang kokkerellen, zonder de angst dat je de gerechten straks helemaal niet meer kwijt kan. Eet smakelijk!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl