recreatiewoning

Ooit gedacht aan een recreatiewoning om te kunnen genieten?


Een recreatiewoning om heerlijk tot rust te komen. Een woning waar je even een pauze kunt inlassen tussen alle drukke dagelijkse dingen door. Klinkt heerlijk, nietwaar? Voor veel mensen is dit tegenwoordig de realiteit. De vraag naar recreatiewoningen is de afgelopen jaren flink gestegen. Naar verwachting zal de aanschaf van een recreatiewoning over enkele jaren populairder zijn dan de aanschaf van een nieuwbouw woning. Heb jij wel eens over een eigen recreatiewoning nagedacht? In dit artikel gaan we in op de voordelen van een eigen recreatiewoning en leggen we uit waar je aan moet denken als je deze aanschaft.

De voordelen van een eigen recreatiewoning

Steeds meer mensen kiezen voor de aanschaf van een eigen recreatiewoning. Maar wat voor voordelen heeft dit eigenlijk voor jou als koper?

  • Vakantie in eigen huis en toch op een andere locatie: er zijn AMS chalets beschikbaar die jou de mogelijkheid bieden om op vakantie in eigen huis te zijn, zonder dat je echt in je hoofdwoning aanwezig bent. Er zijn nog genoeg mensen die na enkele dagen al heimwee ervaren en daardoor nooit lang of ver weg op vakantie gaan. Een recreatiewoning is van jou en kan precies zo gestyled worden zoals jij dat wilt. Hierdoor voelt het als een eigen huis, een eigen plek en je bent toch van je hoofdwoning vandaan. Hierdoor ben je in staat om heerlijk tot rust te komen in een vertrouwde omgeving.

 

  • Maak kennis met bos- of waterrijke regio’s: de meeste mensen blijven altijd in dezelfde regio wonen. Dit is vaak de regio waar ze opgegroeid zijn. Als mensen echt naar andere provincies verhuizen heeft dit vaak een bijzondere reden, denk aan liefde of overplaatsing van het werk. De kans is echter groter dat je in dezelfde drukke stad blijft wonen als waar je in bent opgegroeid. Dat is helemaal niet erg, maar soms verlang je toch naar iets anders. Dankzij een recreatiewoning is het mogelijk om prachtige bos- of waterrijke omgevingen in ons land te verkennen. Op vakantie en ontdekking in eigen land. Hoe mooi kan het zijn?
  • Goede investering: een recreatiewoning wordt tevens steeds vaker als beleggingsobject gezien. Door de stijgende vraag voor de woningen is het duidelijk geworden dat het aanbod te krap is. Hierdoor kunnen verkoper of verhuurders enorm hoge prijzen vragen. Bij de aanschaf van een gewilde recreatiewoning in een prachtige omgeving is het mogelijk om heel wat huurkosten te vragen. Zo behaal je een hoog rendement en kun je een aardig spaarpotje opbouwen. Daarnaast heb je zelf uiteraard ook gewoon plezier van je investering.

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een recreatiewoning?

 

Een recreatiewoning kopen is vaak niet zo gemakkelijk als het lijkt. Veel mensen verwachten dat ze gemakkelijk wat geld kunnen lenen om de woning te kopen. Dit gaat echter lang niet altijd op. Banken zijn meestal niet al te enthousiast over het lenen van geld voor een recreatiewoning. De meeste mensen moeten de woning dan ook met hun eigen spaargeld bekostigen. Dit is uiteraard niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast moet je ook rekening houden met de staat van de woning. Je zal deze moeten onderhouden voor het behouden van het vakantiegenot. Dit kan aardig in de papieren lopen. Weeg alle voors- en tegens tegen elkaar af voordat je

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl