Thuiskantoor inrichten: waar moet je op letten? 


Thuiskantoor inrichten: waar moet je op letten?

Dagenlang op kantoor. Dat lijkt iets uit het verleden te zijn. Hoewel het nieuwe werken de afgelopen tien jaar al steeds vaker gestimuleerd werd, zagen we dat dit door de pandemie in een stroomversnelling terechtkwam. Plotseling was iedereen verplicht om voor langere tijd vanuit huis te werken. Dit maakte ook dat bedrijven ook ineens alle mogelijke faciliteiten moesten bedenken om dit te realiseren. 

Inmiddels hebben we de pandemie gelukkig achter ons gelaten. Maar het thuiswerken is gebleven. Veel mensen werken nog altijd grotendeels vanuit huis. Niet omdat het moet, maar omdat het ongelooflijk veel voordelen biedt. Zo hebben we geen last meer van reistijd, zijn we vaak productiever en kunnen we het werk gemakkelijker combineren met het gezinsleven. 


Dit thuiswerken zorgt er echter wel voor dat er een nieuw ‘probleem’ ontstaat. Toen we slechts incidenteel iets vanuit huis moesten doen, volstond de eettafel nog als werkplek. Om ergonomisch te kunnen werken op de lange termijn is het echter belangrijk dat er een verantwoorde werkplek wordt gerealiseerd. Maar waar moet een thuiskantoor aan voldoen? Waar let je op? 

Dit heb je nodig 

Ten eerste is het belangrijk om de juiste spullen in huis te halen. Het belangrijkste is de bureaustoel en het bureau. Deze moeten er niet alleen heel mooi uitzien, maar ook van de juiste kwaliteit zijn. Belangrijk is dat ze bijvoorbeeld op jouw lengte zijn af te stellen, zodat je gestimuleerd wordt om de juiste werkhouding aan te nemen. Als je kiest voor npr 1813 bureaustoel.nl weet je zeker dat je stoel aan alle eisen voldoet. Deze richtlijn geeft aan dat de stoel aan de Europese norm voldoet. 

Daarnaast is het ook belangrijk dat je aan andere belangrijke elementen denkt. Zijn er bijvoorbeeld voldoende stopcontacten in de ruimte aanwezig? Heb je andere apparaten nodig? Denk bijvoorbeeld aan een printer of faxmachine. 


Zet voor jezelf op een rijtje wat je op een gewone dag op kantoor zou gebruiken en zorg ervoor dat dit ook thuis aanwezig is. Zo ben je van alle gemakken voorzien. Wil je binnenkort een bureaustoel bestellen? Wees er dan wel zeker van wat je precies nodig hebt en ga eventueel passen in een fysieke winkel. Zo bega je geen onnodige miskoop. 

De juiste ruimte 

Neem niet zomaar ergens plaats. Het is belangrijk dat jouw thuiskantoor van alle gemakken is voorzien en bovenal voldoende rust geeft. Het is dus niet de bedoeling dat het kantoor telkens wordt overstelpt met huisgenoten die iets komen vragen of gewoon langslopen. Zorg er daarom voor dat de ruimte afsluitbaar is en wat verder gelegen is van het centrale woongedeelte. 

Voldoende opbergplek 


Heb je ooit weleens gewerkt aan een rommelig bureau? Dan weet je ook dat dit eigenlijk geen doen is. Een rommelig bureau zorgt ook voor een rommelig hoofd. Daardoor daalt je productiviteit en zit je gewoon minder lekker in je vel. Zorg er daarom voor dat de ruimte niet alleen van alle gemakken is voorzien, maar ook dat er voldoende opbergplek aanwezig is. Zo blijft jouw werkplek opgeruimd en netjes. 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl