op jezelf wonen geld besparen

Op jezelf wonen, hoe bespaar je kosten?


Heb je net je eigen huis gekocht, of ben je gaan samenwonen. Gaan jullie samen een huisje huren? Dan is het handig om te kijken op welke kosten je kan besparen, zodat je wat extra’s over hebt aan het eind voor de maand voor een filmpje of een etentje! In dit artikel kijken we uitgebreid maar bondig naar welke opties je hebt om op te besparen. Hiervoor moet je denken aan ontheffing voor gemeentelijke belastingen, het kopen van tweedehands spullen en voordelig boodschappen doen! Lees verder voor meer informatie.

Ontheffingen voor gemeentelijke belastingen

Iedereen hoort gemeentelijke belastingen te betalen. Hieronder versta je belasting voor de straatverlichting, het ophalen van het vuilnis en al het andere waar je gebruik van maakt buiten je huis. Het is echter in sommige gevallen is het mogelijk om hier ontheffing over te vragen, dit geldt vooral voor lage inkomen huishoudens, maar ook studenten of koppels kunnen hiervan profiteren. Informeer in je gemeente naar de mogelijkheden of vul het formulier in van de desbetreffende gemeente!

Ontheffingen voor gemeentelijke belastingen

Tweedehands spullen

Een handige manier om veel geld te besparen is door tweedehands spullen inslaan in plaats van nieuwe design meubelen die een extra zakcentje kosten. Hierdoor kan je soms wel honderden euro’s besparen en alsnog het interieur krijgen waar je altijd van hebt gedroomd. Hiervoor kun je naar marktplaats gaan of via facebook naar de beste tweedehands koopjes te speuren, let wel op dat je veilig koopt. Ook zijn er online webshops die voordelig kunnen zijn en zijn er outlet stores te vinden die nieuwe spullen super voordelig verkopen. Verder zijn er zelfs in supermarkten wel eens koopjes te vinden. Kijk ook eens op folderbode naar koopjes voor het interieur.

koopjes

Boodschappen

Het is het voordeligst om 1 keer per week de grote boodschappen te doen. Vergeet nooit om alle folders van de supermarkten te checken om de aanbiedingen van de week te checken. Bijvoorbeeld in de Coop folder van deze week zijn de mandarijnen scherp geprijsd. Ook is het handig om groots in te slaan wanneer het product scherp afgeprijsd is, vooral als het een lange houdbaarheidsdatum heeft. Verder is een van de belangrijkste dingen tijdens het doen van de boodschappen om geen impuls aankopen te doen. Maak daarom vooraf een lijst met benodigdheden en kijk goed naar wat je nodig mocht hebben of niet, zodat je precies weet wat je nodig hebt en je daarop kan focussen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl