nieuwe hanglamp

Op zoek naar een nieuwe hanglamp? Lees hier onze tips!


Wil je graag een nieuwe, mooie hanglamp voor boven jouw eettafel, werkplek of slaapkamer? De perfecte lamp vinden is niet makkelijk. Dit horen wij ook regelmatig. Waar moet de lamp hangen? Welke stijl lamp past in mijn woning? Welke lichtbron heb ik nodig? Allerlei vragen die opspelen bij het zoeken naar een nieuwe hanglamp. Wij hebben een aantal tips opgeschreven en hopen je verder te helpen!

Waar komt de lamp te hangen?

Als eerste is het goed om te bedenken waar je de hanglamp wilt plaatsen. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de lichtsterkte. In de keuken en badkamer heb je het meeste licht nodig. Hier worden dan ook vaak inbouwspots in combinatie met een hanglamp geplaatst. Voor een woonkamer wil je juist meer sfeerlicht. 

Het is daarom ook belangrijk om je af te vragen naar wat voor type lamp je op zoek bent? Ben je op zoek naar sfeerverlichting of hoofdverlichting? Hoofdverlichting moet voldoende licht in de ruimte geven en accentverlichting is goed voor sfeerverlichting. Een hanglamp is vaak het type hoofdverlichting, maar er zijn ook hanglampen die weinig licht geven en meer dienen als sfeerverlichting. 

Tip: Met een dimbare lamp heb je hoofd- en sfeerverlichting in één.

dimbare lamp

Kleur, vorm en stijl verlichting

Wanneer je erover uit bent waar de verlichting komt te hangen, kunnen we over naar de kleur, vorm stijl van de lampen. Qua kleur is het belangrijk om rekening te houden met de kleur van de muren en meubels. De kleuren zwart en wit passen overal bij, maar felle kleuren als oranje en roze kunnen vloeken met andere kleuren. Tegenwoordig kun je uit vele kleuren kiezen!

Ook de vorm van de lamp moet overeenkomen met het interieur van je woning. Boven een tafel wordt vaak een lange lamp geplaatst zodat het licht goed verdeeld wordt. Wil je de hanglamp plaatsen in je woonkamer? Dan is de vorm minder bepalend aangezien een optimale lichtverdeling minder van belang is. 

Er zijn vele soorten stijlen. Je persoonlijke smaak bepaalt de stijl van de lamp. Kies je voor een industriële hanglamp of past een landelijke, klassieke of moderne hanglamp meer in je woning? Wanneer je al een industrieel interieur het is een industriële lamp een logische keuze. Maar vergeet niet, stijlen kunnen ook gecombineerd worden. Het is vooral belangrijk dat de lamp past bij de rest van je interieur.

Hopelijk hebben onze tips je geholpen met de keuze van een hanglamp en geniet je snel van je nieuwe verlichting! 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl