Wat zijn plekken in huis waar je geen tegels verwacht?


In de meeste gevallen worden tegels geplaatst op plekken in de woning die mogelijk nat worden. Denk hierbij aan ruimte als in de badkamer, keuken en toilet. Maar waarom geen mooie, stijlvolle tegels in de hal, woon- of werkkamer? Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel mogelijkheden om ook deze ruimtes te kunnen voorzien van wandbekleding in de vorm van tegels. 

Door de diversiteit in afmetingen, kleuren en legpatronen van tegels zijn er veel meer mogelijkheden om jouw eigen stijl door te voeren dan welke andere soort wandbekleding dan ook. Kijk naar de soorten wandtegels voor uw keuken of vloertegels voor de woonkamer. Voorbeelden van andere woningen helpen bij het opdoen van inspiratie. Soms zal een kleur of legpatroon die u in de eerste instantie niet bij u lijkt te passen, juist wel goed uitpakken in de woning. Wees daarom niet bang om het eens over een geheel andere boeg te gooien!

Creëer een fijne (thuis)werkplek

Na afloop van de coronapandemie kiezen veel werknemers ervoor om toch een aantal dagen per week thuis aan de slag te gaan met de werkzaamheden vanwege de rust en mogelijkheid om flink door te kunnen werken. Daarom is het belangrijk dat de plek waar je aan de slag gaat, een fijne plek is om te zijn. Daarnaast draagt een fijne plek bij aan het concentratievermogen en werkplezier. Kies ervoor om die plek uniek te maken. Dat kan door de wanden aan te kleden met unieke, sfeervolle tegels met veel kleur. Een tegelmuur met een rustig patroon en een niet al te uitbundige kleur zorgt ervoor dat je je goed kunt concentreren, maar tegelijkertijd een enorme boost energie geeft. 

Betegel je bureau. Een leuk idee, wanneer je een saai bureau hebt of de mogelijkheid om je bureau tussen twee muren in te kunnen plaatsen. Maak de finishing touch met een fraaie tegel-laag. Hierdoor blijft je bureau lekker fris en zal het omstoten van een kopje koffie geen probleem meer zijn! Nog een bijkomend voordeel is dat je bureau mega lang mee zal gaan. Tegels zijn zeer slijtvast in tegenstelling tot hout. Hierdoor kun je lekker lang genieten van jouw degelijke bureau.

Mogelijkheden in de woonkamer

Ben je in het bezit van een saai, recht toe recht aan nieuwbouwhuis of kan jouw woonkamer een make-over gebruiken? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om een eyecatcher te maken in de woonkamer. Pak een deel van een lange wand in de kamer en betegel deze met een schitterende tegel. Het mag best wat kleur hebben en plaats er een vintage meubelstuk voor met dierbare vondsten of herinneringen. Dat zal de kamer breken en zeer leuke sfeer toevoegen aan het geheel. 

Genoeg tegel-potentie in jouw woning

Naast de eerdergenoemde voorbeelden zijn er natuurlijk tal van andere manieren om plekken in jouw huis te voorzien van tegel materiaal. Wees creatief en informeer bij mensen met kennis en ervaring hebben met het aankleden van een woning. Het inschakelen van een professioneel bedrijf behoord ook tot de mogelijkheden. Zij kijken samen met jou mee naar de mogelijkheden en helpt bij het behalen van het gewenste resultaat.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl