Schutting kopen? Hier moet je aan denken! 


Schutting kopen? Hier moet je aan denken!

Het geeft privacy, is duurzaam en in veel gevallen ook nog eens zo goed als onderhoudsvrij. We hebben het natuurlijk over de schutting. Het is niet voor niets dat de schutting in vrijwel elke Nederlandse tuin wel te vinden is. Zodra hij staat, heb je hier dan ook jaren plezier van. Maar dan moet je natuurlijk nog wel ‘even’ de juiste schutting kiezen. En dat is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Je bent op zoek naar de beste kwaliteit en tegelijkertijd ook de juiste uitstraling. Het oog wil immers ook wat. Maar hoe kies je de perfecte schutting op https://rvg-schuttingen.nl/? Waar moet je aan denken? 

Het juiste materiaal 

Ten eerste is het belangrijk om op materiaalgebruik te letten. Waar is de schutting precies van gemaakt? Hout is misschien wel de bekendste optie en dat is misschien ook hetgeen waar je het snelst aan denkt als we het over schuttingen hebben. Er is echter nog veel meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan hout beton schuttingen. Hierbij is de onderkant van beton gemaakt, wat ervoor zorgt dat het hout niet in contact komt met de grond. Zo is er minder kans op houtrot en is de constructie veel steviger en duurzamer. 

Dan is het ook nog mogelijk om voor een volledige betonnen schutting te kiezen. Deze gaat heel lang mee en heeft weinig onderhoud nodig. Groot voordeel is dat je dus lang plezier hebt van je aankoop. Wel hangt er een flink prijskaartje aan. Je zult dus flink moeten investeren om deze te kunnen plaatsen. 

En last but not least… schuttingen van kunststof of composiet. Dit zijn prima schuttingen met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Wel zijn ze minder kleurvast. 

Welk materiaal de juiste keuze is, hangt met name af van jouw persoonlijke wensen. Zet dus voor jezelf op een rijtje waar de schutting in elk geval aan moet voldoen. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing neemt. 

Overleg met de buren 

Vergeet ook zeker niet om te overleggen met de buren. Als je een schutting gaat plaatsen, zal dit ook de uitstraling van hun tuin bepalen. Je wilt dan ook geen overhaaste beslissingen nemen of zonder goedkeuring doorgaan met het plaatsen. Zodra de schutting op de erfgrens wordt geplaatst, is het bezit van beide buren. Jullie hebben hier dus allebei iets over te zeggen. Voorkom ruzies en bespreek daarom eerst de mogelijkheden. Het is in de meeste gevallen ook vanzelfsprekend om de kosten te delen. 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl