Solidfloor Ultimate Hardwaxolie: een houten vloer onderhouden tijdens de zomerdagen


Nu de zomer bijna om het hoekje komt gluren en we al ruim een maand kunnen genieten van zomerse temperaturen en zonnige dagen zijn we continue bezig met het zomerproof maken van onze woning. De meeste mensen zullen direct aan de tuin denken als ze over de zomer praten. Maar als je de trotse eigenaar bent van een prachtige houten vloer heb je ook iets anders om je zorgen over te maken. Die houten vloer krijgt het namelijk zwaar te verduren elke zomer. Kinderen die continue van buiten naar binnen stampen met natte of vieze voeten. Jij of andere gezinsleden die na een dagje tuin met zijn zwarte schoenen door het huis banjert. Het is nu eenmaal een feit dat je veel meer van buiten naar binnen gaat in de zomer en dit kan je ook zien aan je vloer. Als je deze niet goed behandeld hebt is de kans groot dat hij dof of grauw wordt. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je houten vloer mooi te houden in de zomer. Zo is Solidfloor Ultimate Hardwaxolie de perfecte oplossing als je je vloer elk seizoen gewoon mooi wilt houden.

Zet je houten vloer in de Solidfloor Ultimate Hardwaxolie

Je houten vloer in de Solidfloor Ultimate Hardwaxolie zetten is de eerste stap naar een mooiere vloer. Je kunt hierbij kiezen uit 2 varianten: de natural of wit. Welke voor jou geschikt is, is afhankelijk van de kleur en kwaliteit van de vloer. Vraag dit altijd eerst even na voordat je de Solidfloor Ultimate Hardwaxolie aanschaft. Met deze waxolie geef je de vloer een flinke beschermlaag tegen krassen en andere effecten van buitenaf. Tevens krijgt de vloer een verzadigde uitstraling, waardoor deze meer glanst en haar kleur beter tot zijn recht komt. Bovendien kunnen al bestaande vlekken of krassen onzichtbaar worden door een mooie laag Solidfloor Ultimate Hardwaxolie.

Solidfloor Ultimate Hardwaxolie: tips voor het onderhoud van een houten vloer

Met alleen de Solidfloor Ultimate Hardwaxolie kan je heel veel doen voor je houten vloer, maar er is uiteraard nog veel meer wat je kan en moet doen om je vloer in optimale conditie te houden. Solidfloor gaf enkele tips die jou kunnen helpen bij het zomerproof maken van je prachtige houten vloer.

  • Voorkom vuil: vuil is de voornaamste reden van krassen op de vloer. Denk aan zanddeeltjes die langs het hout schrapen als je eroverheen loopt. Het is dan ook belangrijk om de vloer zo schoon mogelijk te houden. Stofzuig regelmatig of veeg de vloer met een zachte bezem om zo het risico op krassen te beperken. Tip: leg een deurmat voor elke deur zodat mensen hun voeten eerst kunnen vegen voordat ze naar binnen stappen. Dat scheelt een hoop vuil in huis.
  • Gebruik speciale zeep voor het onderhoud van jouw houten vloer. Er zijn speciale zeepsoorten op de markt gebracht die jouw houten vloer mooi houden. Deze heb je bijvoorbeeld van het merk Solidfloor, maar zie je ook in andere varianten. Het advies is om dit minstens 1 keer en het liefst 2 keer per maand te gebruiken om je vloer schoon en netjes te houden.
  • Let op je luchtvochtigheid! De luchtvochtigheid in een woning op peil houden is van essentieel belang voor de levensduur van je houten vloer. Is de luchtvochtigheid lager dan 50 tot 65%? Dan is de kans groot dat het gaat krimpen. Bij een hoger percentage zet het juist enorm uit. Deze werking is uiteraard helemaal niet goed voor je houten vloer en zal de conditie en uitstraling ook niet bevorderen. Je kan een luchtbevochtiger gebruiken om dit ten alle tijden te controleren.

Ben jij benieuwd naar de werking van Solidfloor Ultimate Hardwaxolie? Deze schaf je gemakkelijk aan op hun eigen website.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl