boomhut in je tuin

Een stoere boomhut in eigen tuin


Heb jij wat ruimte over in je tuin en wil je daar iets speciaals neer laten zetten? Vandaag de dag kun je het zo gek niet bedenken of het kan gebouwd worden. Er zijn tal van mogelijkheden om bijvoorbeeld een uniek tuinhuis, fascinerende meubels of een uitdagende speeltuin te laten realiseren. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan kiezen voor een stoere boomhut. Het kostenplaatje hiervan is misschien hoog, maar onthoud dat je van een kwalitatief goede, robuuste boomhut jarenlang plezier hebt. Je mag ervan uitgaan dat een boomhutbouwer zijn boomhutten van sterke, duurzame materialen maakt.

Ontspanning en plezier voor iedereen

Bij boomhutten denk je misschien vooral aan een houten speelhuisje voor de kinderen, en dat is niet gek. Boomhutten worden immers meestal gebouwd voor de kinderen. Dankzij de fantasierijke belevingswereld van een kind is een boomhut altijd interessant. Of de kinderen nu verstoppertje spelen of elkaar achterna zitten met een waterpistool, een robuuste boomhut komt altijd goed van pas als schuilplaats. Ook kunnen ze er heerlijk in spelen en zelfs slapen, als het weer het toelaat. Leg in de warme zomermaanden een matras of luchtbed in de hut, en de logeerpartij kan beginnen! Een wat geavanceerdere boomhut kan zelfs beschikken over een kraantje, waardoor de sfeer nog huiselijker wordt. De kinderen kunnen er dan zelf limonade maken, waterballonnen vullen of de plantjes water geven.

Toch raken ook steeds meer volwassenen enthousiast over een eigen, stoere boomhut in de tuin. Vooral schrijvers, kunstenaars, muziekliefhebbers en boekenverslinders zullen het geweldig vinden om een eigen plekje in de tuin te hebben. Een boomhut is ideaal om je even in terug te trekken en te genieten van je krant, boek of een goede film. Je bent buiten, maar op hetzelfde moment ook binnen. Zeker als de boomhut groot is, kun je er een echte ontspanningsplek van maken. Kies een lekkere plofbank uit en laat wat sfeerverlichting aanleggen om het ’s avonds gezellig te maken. Als het mogelijk is om de boomhut te voorzien van stroom, kun je er zelfs een minibar in neerzetten. Zorg dat je deze gevuld hebt met sapjes, wat biertjes en een goede fles wijn en voor je het weet, zit je liever in je boomhut dan in je woonkamer!

boomhut in je tuin

Afbeelding: www.hamerenhark.nl

Bouwprocedure

Het mooie aan een boomhut is dat je hem helemaal naar je eigen wensen kunt laten bouwen. Voordat je aan de tafel gaat zitten met een bouwer, kun je al je ideeën alvast op papier zetten. Een bouwer zal altijd aan jouw persoonlijke wensen tegemoet proberen te komen. Bij een locatiebezoek zal de bouwer komen kijken wat er allemaal mogelijk is. Zodra er een bouwtekening is, zullen de nodige vergunningen aangevraagd moeten worden en vervolgens zal de boomhut grotendeels op een werkplaats gebouwd worden. Hierdoor hoeft de boomhut alleen nog maar bij jou thuis in elkaar gezet te worden. Nadat de laatste puntjes op de i gezet zijn, moet de boomhut getest worden op veiligheid. Is alles oké? Dan is het aan jou om je stulpje te betreden!

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl