Zo kies je in 4 stappen de perfecte bank

Zo kies je in 4 stappen de perfecte bank


Een nieuwe bank willen we graag zorgvuldig kiezen. Er is zoveel keuze en onze bank neemt een belangrijke plek in in ons leven. We komen er tot rust na een lange werkdag en ontvangen er vrienden en familie. Neem eens een kijkje op woonsquare.nl en laat je inspireren. Wij helpen je in vier stappen aan de perfecte bank.

Hoe groot?

De eerste vraag die je je moet stellen is hoeveel ruimte jouw bank in beslag kan nemen. Meet de beschikbare ruimte op en houd de maten goed bij wanneer je op bankenjacht gaat. Vraag jezelf daarnaast af hoeveel mensen op de bank moeten kunnen zitten. Ook als je maar met z’n tweeën woont kan het fijn zijn om toch een drie- of zelfs een vierzits te kiezen (mits je er ruimte voor hebt natuurlijk). Dan kun je immers op een redelijk relaxte manier gasten ontvangen.

Wat voor soort bank?

Is de ruimte in jouw huis wat beperkt, maar wil je graag wel met meer mensen op de bank kunnen zitten? Dan is een hoekbank wat voor jou. Bedenk verder hoe je het liefst op de bank zit. Een loungebank is ideaal voor mensen die lekker languit op de bank liggen. Houd er bij een loungebank wel rekening mee dat je geen leuning in de rug hebt wanneer je met meer mensen op de bank zit. Vind je dat niks? Ga dan voor een actieve bank, deze heeft een wat minder diepe zitting dan een loungebank.

Het materiaal

Het materiaal van je bankhoes bepaald grotendeels de sfeer van jouw woonkamer. Kijk hier dus kritisch naar. Een bank van suède kan prachtig zijn, maar is natuurlijk niet zo’n goed idee wanneer je in huis woont met jonge kinderen. In dat geval kun je beter kiezen voor gewone stof of leer. Als je je bank laat impregneren maak je hem waterafstotend. Zo kun je per ongeluk je zoete drankje over de bank laten vallen zonder dat er direct een man overboord is.

Het binnenwerk

Het belangrijkste aspect van een bank is uiteindelijk dat ie lekker zit natuurlijk. Hoe lekker een bank zit wordt grotendeels bepaald door het binnenwerk van de bank. Als je graag lekker in de bank zakt, kun je het best gaan voor een bank met pocketvering. Heb je liever wat stevigheid onder je billen? Kies dan voor een bank met een binnenvering van polyether. Welke bank ga jij kiezen?

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl