Simpele tips om je badkamer weer te laten stralen


Heeft je badkamer niet meer die frisse, op en top look? Is het allemaal wat verouderd? Een badkamer is een ruimte die veel gebruikt wordt door het hele gezin. Vaak is ook de ontluchting niet helemaal optimaal geregeld waardoor het er allemaal al snel wat minder fraai uitziet. Kitranden verkleuren en de kalkaanslag blijft zitten. Maar ook het design van de badkamerinterieurs verandert snel met alle nieuwe ontwikkelingen en trends die je momenteel ziet. De luxueuze badkamer van je dromen vraagt misschien meer budget dan je nu wilt uitgeven. Maar je hoeft je portemonnee niet om te keren om je badkamer toch wat te verfraaien. Met wat bling en een paar luxueuze accessoires bereik je vaak al heel veel. En dat is een goed begin. Verfraai je badkamer bijvoorbeeld met een luxe badkamerkast.

Geef de muren een kleur

Verf is de altijd de beste en meest snelle optie voor een make over van je badkamer. En bovendien is het ook budgetvriendelijk. Denk daarbij aan completerende kleuren ofwel kleuren die mooi bij elkaar aansluiten. Vind je het lastig om dit zelf te bedenken? Laat je dan inspireren door bijvoorbeeld pinterest. Neutrale kleuren doen het vaak goed in de badkamer en dit kun je goed mixen met natuurlijke materialen zoals hout. Bij een neutrale basis zoals deze grijze vloer, kun je gerust een warme kleur op de muur toevoegen. Heb je tegels die je niet mooi meer vindt dan kun je deze bijvoorbeeld zelf verwijderen en de muren verven en in het douchegedeelte betonstuc laten aanbrengen. Je kunt daarbij ook twee of meer complementerende kleuren gebruiken zoals beige en antraciet. Een houten wastafelmeubel krijgt ook een complete gedaanteverandering wanneer je deze een ander kleurtje geeft of voorziet van een verouderde of vergrijsde look.

Restyle de wastafelplank

Een simpele manier om meer sfeer te creëren in je badkamer is het restylen van de wastafelplank. Plaats bijvoorbeeld een ruwe houten plank of een mooie retro glazen plank met een paar enkele stijlvolle objecten. Een mooi rek van houten boomstammen met natuurlijke bamboe handdoeken naast de wastafel ziet er ook fenomenaal uit in de badkamer. Bovendien gaan deze handdoeken een leven lang mee en zijn ze milieuvriendelijk. Voor een mooi optisch effect in de badkamer kun je ook een paar dikke houten zwevende planken boven elkaar plaatsen in een hoek met wat handdoeken en accessoires.

Plaats een stijlvolle spiegel

Ga naar een brocante winkel en zoek naar een unieke, mooie, grote spiegel. Zo’n kleine verandering als het plaatsen van een andere spiegel kan je badkamer op snelle en eenvoudige wijze een meer glamorous look geven. Je kunt de randen zelf in een gewenste metallic kleur spuiten en dit weer mooi laten contrasteren met een bijpassende tint op de muur. Heb je al een spiegel dan kun je deze ook in een nieuwe lijst plaatsen en daarmee voorzien van een nieuwe look.

Een badkamer restylen of renoveren met een klein budget is dus vrij eenvoudig. Dit kan door een aantal delen van de badkamer te vervangen zoals de badkamerkast, te verven of door het aanbrengen van een paar mooie unieke accessoires.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl