zonnepanelen installateur

Zo vind je een betrouwbare zonnepanelen installateur


Wil je ook zonnepanelen laten installeren op je woning of bedrijfspand? Dan zijn er veel aanbieders waar je mee kan werken. Maar wat is nu eigenlijk een betrouwbare installateur? Je kan meer te weten komen over de zonnepanelen kosten op Zonduurzaam.nl, maar dat is natuurlijk niet het enige wat telt. In dit artikel krijg je ook enkele andere belangrijke tips die je direct kan gebruiken.

1. Een gedegen onderzoek doen

Er zijn zoveel aanbieders, dat simpel googelen vaak geen goede manier van onderzoek doen is. Er zijn zoveel mogelijkheden. Je moet je vooral verdiepen in de betrouwbaarheid van de aanbieder. Het gaat namelijk om het eindresultaat. Alleen op die manier kan je namelijk ook van alle voordelen van de zonnepanelen profiteren. Staat een bedrijf er bijvoorbeeld om bekend om volgens de voorschriften te werken? Alleen op die manier worden bijvoorbeeld veiligheidsrisico’s voorkomen. Vraag dus de nodige informatie op en maak vergelijkingen. Dit kan ook met de hulp van Zonduurzaam.

2. Het keurmerk van de installateur controleren

Wanneer je de certificering en het keurmerk van de installateurs controleert, dan geeft dit je al een goed beeld. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de installateur een InstallQ-certificering met erkenning voor elektra en zonnepanelen heeft. Het certificaat is er om kennis van zaken aan te tonen. Ook heeft het bedrijf zegelrecht. Dit betekent dat de monteurs toestemming van de netbeheerder hebben om het zegel van de aansluitkast te verbreken. Dit betekent dat de hoofdzekeringen verwijderd worden. Er wordt dan zonder elektrische spanning gewerkt. Dit is natuurlijk belangrijk voor de veiligheid.

3. Kies voor het Zonnekeur certificaat

Het draait niet alleen om de InstallQ-certificering. Ook het Zonnekeur keurmerk en Holland Solar zijn belangrijke keurmerken die je kan nazien. Je ziet dit direct op de website van een erkende installateur. Dit keurmerk is er voor zonne-energie. Het geeft je de zekerheid dat je garantieclaims kan doen. Zonnekeur inspecteert jaarlijks alle registraties en serienummers. Zo is hier geen misverstand over. Holland Solar is de branchevereniging die als doel heeft om de zonne-energiesector in Nederland verder te professionaliseren.

4. Inzicht in de installatiepartner

Het is ook goed om zelf je gevoel te testen. Dat kan je doen door simpelweg contact met de zonnepanelen installateur op te nemen. Op die manier kan je erachter komen hoe het proces van installeren werkt. Je leert hoe de installateur werkt. Bijvoorbeeld met eigen monteurs om met een externe partner. Het is slim om al dit soort zaken even goed na te vragen en daar dan je beeld over te vormen. Het is belangrijk om met goed opgeleide monteurs te werken die ook goed begeleid worden. Dit geeft je de zekerheid dat alles op de juiste manier wordt aangebracht en aangelegd. Het is bovendien fijn wanneer er betrokken werk wordt geleverd. Dit zie je terug in hoe netjes alles gelegd wordt.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl