Hoe kies je de juiste buitenverlichting 3 vragen die je helpen naar het antwoord

Hoe kies je de juiste buitenverlichting? 3 vragen die je helpen naar het antwoord


Net zoals binnen is ook buiten de verlichting erg belangrijk. Buitenverlichting kan namelijk veel sfeer geven aan je buitenruimte en tegelijkertijd veiligheid bieden. Maar hoe kies je de juiste buitenverlichting? Er zijn veel elementen om rekening mee te houden wanneer je op zoek gaat naar buitenverlichting. In dit artikel nemen we je mee langs verschillende factoren die je in gedachten kunt houden tijdens jouw zoektocht naar buitenverlichting. Lees de 5 vragen die jij jezelf kunt stellen om precies de buitenlamp te vinden die bij jouw tuin, terras of balkon past!

Vraag 1: Welke functie heeft de buitenlamp?

Om de juiste keuze te maken is het allereerst belangrijk voor welk doeleinde de buitenlamp geschikt moet zijn. Zoek je bijvoorbeeld voornamelijk sfeerverlichting rondom je terras? Dan is het slim om te kiezen voor buitenverlichting die je in de grond kunt prikken. Deze verlichting werkt vaak op zonne-energie en laadt op gedurende de dag om ’s avonds langdurig te branden. Er komt doorgaans niet veel licht vanaf, maar sfeer geven ze wel!

Ben je op zoek naar een lamp die de veiligheid rondom je huis verbetert? Dan is een sensorlamp een slimme keuze. Niet alleen wordt je buitenruimte verlicht wanneer je ’s avonds in het donker thuiskomt of ’s winters vroeg de deur uit moet, ook buitenstaanders die jouw erf betreden worden helder verlicht. Dit schrikt af en zorgt ervoor dat jouw huis onaantrekkelijk wordt voor inbrekers.

Door de functie van jouw buitenlamp te bepalen kun je dus gemakkelijk achterhalen welke buitenverlichting geschikt is voor jou.

Vraag 2: Hoe lang moet de buitenlamp branden?

Kies je voor een sensorlamp, dan zal deze enkel branden wanneer de sensor beweging detecteert. Buitenverlichting die de hele nacht dient te branden staat uiteraard veel langer aan. Afhankelijk van de duur dat een lamp moet branden, kun je de juiste buitenverlichting kiezen die hierop aansluit.

Als je voor LED buitenverlichting kiest, kun je bijvoorbeeld rekenen op een lange levensduur van je lampen – ook wanneer ze iedere nacht branden. Voor een sensorlamp zou halogeen ook een optie zijn, omdat deze slechts enkele keren per nacht brandt voor kortere periodes. Beide lichtsoorten hebben hun eigen voor- en nadelen dus verdiep je hier goed in voordat je buitenverlichting aanschaft.

Vraag 3: Welke stijl moet de buitenlamp hebben?

 Naast model en kwaliteit wil je uiteraard ook dat het design van de lamp uitstekend is – en naar jouw smaak. Een klassieke buitenlamp zal waarschijnlijk misstaan rondom een zeer modern huis, evenals een modern design in een rustieke omgeving niet goed tot z’n recht komt. Gelukkig zijn heel veel verschillende soorten buitenverlichting in uiteenlopende modellen en kleuren.

Of je nu houdt van een strak model, een klassieke wandlamp of een eenvoudig design – er is altijd een buitenlamp te vinden die zowel qua functie als ontwerp goed bij jouw situatie past. Op die manier maak je jouw buitenruimte echt compleet.

De goede keuze maken

Hebben deze vragen je geholpen bij het maken van je keuze? Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je nog lang van jouw buitenverlichting kunt genieten door altijd voor kwaliteit te gaan. Op die manier kun je zo lang mogelijk genieten van je buitenlampen en heb je er veel plezier van.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl