Tips om het huis koel te houden bij hoge temperaturen

Tips om het huis koel te houden bij hoge temperaturen


De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent lange avonden in de tuin, heerlijke temperaturen, een fijn zonnetje en leuke buitenactiviteiten. De meesten kunnen er geen genoeg van krijgen. Helaas brengt het ook nadelen met zich mee. Met name in huis. Want als de temperaturen buiten hoog oplopen, wil je het in huis graag koel houden. Een plekje hebben waar je kunt ontspannen en geen last hebt van de warmte. Helaas worden de meeste woningen in hartje zomer erg warm. Met alle gevolgen van dien. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je de koelte in huis langer vast kunt houden. In dit artikel geven we enkele tips, zodat je deze zomer op alles voorbereid bent. 

Investeer in kwalitatieve zonwering 

Kwalitatieve zonwering is goud waard gedurende de zomer. Maak daarom een afspraak bij de zonweringfabriek en laat je informeren over de verschillende mogelijkheden. Er is meestal meer mogelijk dan je denkt. Ga verstandig om met de zonwering door deze op de warmste dagen voornamelijk dicht te houden. 

Het is slim om de ramen in de vroege ochtend even kort goed tegen elkaar open te zetten. Zo kan de ergste warmte nog even uit het huis. Zodra de zon echt goed is doorgekomen en op de ramen schijnt, wordt het tijd om de zonwering volledig te sluiten. Je houdt deze vervolgens dicht totdat de zon weer onder is gegaan. Dan volgt eventueel weer een moment om te luchten. Zo hou je de warmte zoveel mogelijk buiten. 

Gebruik minder elektrische apparaten 

Elektrische apparaten geven warmte af. Dit merk je goed wanneer je in een washok gaat staan. Hier is het al snel enkele graden warmer dan in de rest van het huis. Daarom is het belangrijk om kritisch te kijken naar de elektronische apparaten die je nu gebruikt. Welke zou je compleet kunnen uitschakelen? Goed voorbeeld is natuurlijk de wasdroger. Als het buiten erg warm is, kan de was daar gemakkelijk gedroogd worden. Dat is in de meeste gevallen zelfs sneller. Bovendien is het ook nog eens goedkoper, beter voor het milieu en scheelt het warmte in huis. Een win-win situatie dus. 

Ventilator 

Het is niet te voorkomen dat het in huis enkele graden warmer zal worden gedurende de zomer. Zelfs als het huis fantastisch geïsoleerd is en je alle bovenstaande tips hebt opgevolgd. Je kunt er hiermee echter wel voor zorgen dat het niet té warm wordt in huis. Merk je dat je toch nog best wel wat last hebt van de hitte? Dan kan een ventilator de uitkomst bieden. 

Houd er wel rekening mee dat een ventilator enkel de bestaande lucht in huis circuleert. Als er heel veel warme lucht in huis aanwezig is, zal de ventilator ook warme lucht blazen. Om dit te voorkomen is het slim om koude waterflessen voor de ventilator te plaatsen. Zo kan de ventilator weer eenvoudig koudere lucht blazen. 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl