verkoop woningen

Een woning eerst verkopen of kies je toch al voor kopen? 


Een verhuizing is een spannende stap in ieders leven. Een bijkomend probleem is dat je nooit precies de verkoop van je oude woning en de koop van een nieuwe woning op elkaar af kunt stemmen. Veel mensen vinden het dan ook lastig om te bepalen wat zij zullen doen. Geef je alvast je ogen de kost en bezoek je alvast wat nieuwe woningen of wacht je eerst totdat je huidige woning verkocht wordt? Voorheen werd er altijd aangeraden om een woning eerst te verkopen, zodat je dubbele hypotheekkosten voorkomt. Inmiddels is de woonmarkt enorm aangetrokken, waardoor de woningen als zoete broodjes over de toonbank vliegen. Kun je dan wél het risico nemen om een nieuwe woning te kopen voordat jouw woning verkocht is? Wij zochten het uit.

De voordelen bij de verkoop van je eigen woning

Nog steeds kiezen veel mensen ervoor om hun eigen woning eerst te verkopen en dán pas te kijken voor een nieuwe woning. Daardoor geniet je dan ook van enorm veel voordelen. Zo weet je zeker dat je straks niet voor dubbele vaste lasten komt te staan en is het gemakkelijker om aan een nieuwe hypotheek te komen. Bovendien valt er een last van je schouders af als je zonder zorgen een nieuwe woning kunt aanschaffen. Ook zijn tegenwoordig de fiscale voordelen beperkt als al een nieuwe woning aanschaft voordat de oude verkocht is. Als je begin 2018 een nieuwe woning hebt aangeschaft, zal je je huidige woning voor eind 2019 moeten verkopen. Is dit niet het geval? Dan moet je de gehele hypotheek in één keer aflossen. Je komt dan niet meer in aanmerking voor een aflossingsvrij deel, dat kan je veel extra geld kosten.

woning verkopen

Waarom toch al kopen voor de verkoop van eigen woning?

Na het lezen van bovenstaande voordelen is het moeilijk te bedenken dat er nog steeds mensen zijn die kiezen voor de aankoop van een nieuwe woning als hun huidige nog niet verkocht is. Toch zijn er ook genoeg mensen die kiezen voor deze optie. Maar waarom eigenlijk.

Allereerst zien we dat de huizenmarkt enorm aantrekt. Woningen worden doorgaans binnen het half jaar verkocht, waardoor je dit risico gemakkelijk kunt nemen. Daarnaast zullen de kopers van jouw woning misschien ook wel op korte termijn het huis betrekken. Dat betekent dat je de woning snel moet verlaten en opeens in alle haast een nieuwe woning moet aanschaffen. Haast is zelden goed bij de koop van een nieuwe woning en dat kan er voor zorgen dat je akkoord gaat met een huis die niet aan alle verwachtingen voldoet. Dat is uiteraard hartstikke zonde!

huis kopen voor verkopen eigen woning

Wij raden aan om tijdig een makelaar in te schakelen voor de verkoop en koop van een woning. Deze kan je niet alleen adviseren over de vervolgstappen maar ook een mogelijke tijdsindicatie geven over de verkoop van jouw huidige woning. Vaak kunnen zij aan de snelheid van verkoop van nabijgelegen woningen aflezen hoe snel jullie woning verkocht gaat worden.

Ben je op zoek naar een makelaar in Eindhoven? Van Uffelen is proactief, helpt je graag en zorgt voor de juiste prijs!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl