tips uitkiezen vloerkleed

Tips voor het uitkiezen van een vloerkleed


Een vloerkleed is de kameleon onder de woonaccessoires. Deze kan zich binnen ieder interieur aanpassen en in één klap voor meer sfeer zorgen. Heb je het gevoel dat er iets mist in je woonkamer, keuken, eetkamer of zelfs aan de muur? Overweeg dan eens om een vloerkleed aan te schaffen. Deze behoort tot een van de meest veelzijdige woonaccessoires ooit!

Vloerkleden kopen dus… het klinkt zo gemakkelijk. Helaas is dat ook nu alleen maar schijn. Het kopen van een vloerkleed kan best wel lastig zijn. Zeker als je niet precies weet waar je naar op zoek bent. Veel mensen maken de fout om enkel op hun eigen smaak af te gaan. Ze kopen een vloerkleed die ze mooi vinden. Logisch ook, maar ze vergeten hierbij wel het grotere geheel. Staat het vloerkleed wel bij de rest van het interieur? Bereikt het zijn doel of valt hij weg binnen de inrichting? Natuurlijk wil het oog ook wat, maar het moet wel kloppen. Maar waar moet je dan op letten als je een vloerkleed koopt? Wij geven je enkele tips voor het uitkiezen van een vloerkleed!

Formaat

Allereerst is het belangrijk om over het formaat van het vloerkleed na te denken. Hoe groot het vloerkleed moet zijn is afhankelijk van wat je ermee wilt bereiken. Wil je één geheel maken? Zorg er dan voor dat alle meubels met de poten op het vloerkleed staan. Zo struikelt niemand over het vloerkleed en vorm je een geheel. Hierbij moet het vloerkleed natuurlijk wel wat groter zijn. Als je een ruimtelijker gevoel wilt creëren, kan een losliggend vloerkleed mooier zijn. In dat geval kies je sneller voor een klein en/of smal vloerkleed.

Vind je het moeilijk om de maten van het vloerkleed in te schatten? Leg dan met behulp van kranten het perfecte formaat in de kamer neer. Meet deze vervolgens op. Zo weet je precies naar welke maten je op zoek moet gaan.

Kies je voor hoogpolig of laagpolig?

Als je op zoek gaat naar een nieuw vloerkleed, zal je direct voor de eerste beslissing komen te staan: kies je voor hoog- of laagpolig? Een hoogpolig vloerkleed kent een wat robuustere uitstraling. Dit kan een zeer mooi contrast vormen tegen een strak interieur. Het nadeel van een hoogpolig vloerkleed is dat er sneller stofdeeltjes in de polen blijft zitten. Zeker voor mensen met allergieën is dit niet fijn. Zij kunnen dan ook beter kiezen voor een laagpolig vloerkleed. Deze complimenteert bovendien ook nog eens de strakke uitstraling binnen je interieur.

Geluiddempende kwaliteiten?

We krijgen vaak de vraag of het mogelijk is om met een vloerkleed de akoestiek in huis te veranderen. Vooral als je over een harde vloer beschikt kan de akoestiek in huis zeer slecht zijn. Dit is eenvoudig op te lossen met een kwalitatief vloerkleed. Hoe ruwer het vloerkleed, des te beter de akoestiek wordt. Wanneer je over een vloerkleed met geluiddempende kwaliteiten wilt beschikken, is het raadzaam om voor een hoogpolig vloerkleed te kiezen. Deze vermindert het geluidcontact en zorgt voor een hoger wooncomfort.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl