kooiladders

Dit moet je weten over kooiladders


Iedereen kent wel een spannende film waarbij de hoofdpersonage zijn veiligheid moet vinden door over een steile en krakende trap het gebouw te verlaten. Vervolgens zie je de treden verschuiven en gebeurt er altijd iets spannends waardoor deze films je op het puntje van je stoel laten zitten. Gelukkig kunnen we wel stellen dat dit in de realiteit heel anders gaat. De steile trappen die vroeger dienden om een hoog gebouw te verlaten zijn inmiddels al een tijd geleden vervangen voor robuuste en veilige kooiladders. Sterker nog: ze zijn niet meer weg te denken uit het veilige beeld dat we hebben van hoge gebouwen, magazijnen en bedrijven. Toch is het voor niet veel mensen duidelijk wat nu precies de functie is van een kooiladder en wanneer je hier over moet beschikken. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over kooiladders.

Waarvoor dient een kooiladder?

Een kooiladder staat voor optimale veiligheid van een hoog gebouw. Bij het maken van een gebouw moet er aan bepaalde wettelijke eisen worden voldoen. De belangrijkste hiervan is waarschijnlijk de veiligheid. Elk gebouw moet beschikken over enkele belangrijke veiligheidsmaatregelen voor het geval van een noodsituatie. Denk hierbij aan een vluchtroute, brandblusser en bovenal een manier om het gebouw snel en efficiënt te verlaten. Bij hoge gebouwen is een trap dan ook zeer belangrijk en niet zomaar een trap, maar eentje die veilig is en bovenal niet voor ongelukken kan zorgen als er paniek uitbreekt. Hier komen dan ook de kooiladders van pas. Wist je trouwens dat een kooiladder niet alleen gebruikt kan worden als vluchtladder, maar nog veel meer functies kan vervullen? Denk bijvoorbeeld aan een inspectieladder, dakladder, gevelladder, ladder in schachten en als aluminium trap voor bordessen. Elke kooiladder moet worden goedgekeurd volgens de laatste wetten en regelgeving. Je kunt er dus vanuit gaan dat deze altijd zijn functie tot in de puntjes vervuld.

Wanneer is een kooiladder verplicht?

Uiteraard is het ook belangrijk om te weten wanneer een kooiladder eigenlijk verplicht is. Een kooilader is noodzakelijk bij gebouwen op grote hoogtes in een gebied waar valgevaar bestaat. Een kooiladder wordt pas aangeraden bij een hoogteverschil van 3 meter, omdat het onderste gedeelte van de kooiladder al maximaal 3 meter mag zijn. Als er door een hoogteverschil niet gebruik kan worden gemaakt van een staande ladder kan de kooiladder tevens een uitkomst bieden.

De prijs van kooiladders

De prijzen van kooiladders zijn zeer uiteenlopend. Dit hangt uiteraard helemaal af waar je deze aanschaft. Wel is het belangrijk om niet alleen af te gaan op de prijs, maar ook te checken of de kooiladder gecertificeerd is volgens de laatste wetten en regelgeving. Tip: vraag na of ze de kooiladder precies naar jouw wensen kunnen samenstellen. Denk hierbij aan antislip op de traptreden en een robuust profiel voor een duurzaam resultaat. Belangrijk is dat de kooiladders volledig op maat worden gemaakt, zodat deze uitstekend past bij het gebouw.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl