Tips voor het verbouwen van je toiletruimte

Tips voor het verbouwen van je toiletruimte


Je toilet is misschien niet het eerste waar je aan zult denken bij het opknappen van je woning. Toch is het een ruimte die je er verzorgd uit wilt laten zien. Want ook wanneer je gasten op bezoek hebt, zullen zij je toiletruimte zien. Je kiest er dus liever voor dat het een mooie ruimte is. Hoe je dat doet? Je leest het hier!

Sanitair

Het sanitair is natuurlijk onmisbaar en het belangrijkste van je toiletruimte. En je start natuurlijk met het zoeken naar toiletten. Denk er hierbij aan dat je een fijne toilet wilt hebben. Waar gaat je voorkeur naar uit? Is dat bijvoorbeeld een hangtoilet? Of meer een hangtoilet? Houd er natuurlijk rekening met de ruimte die je hebt, bij het kiezen van een toilet. Zo passen bepaalde toiletten beter bij bepaalde ruimtes.

Uiteraard is hierbij de fontein ook belangrijk. En ook fonteinen zijn vandaag de dag in enorm veel verschillende uitvoeringen beschikbaar. Denk aan de verschillende vormen en kleuren waaruit je kunt kiezen. Maar ook de vele merken die beschikbaar zijn. Door de enorme hoeveelheid aan keuzes, kan dit wellicht moeilijk voor je zijn. Door de stijl van je fontijn hetzelfde te maken als je wc, hoef je in ieder geval een keuze minder te maken. En creëer je een mooie uitstraling met dezelfde stijlen. hierbij is het kraantje natuurlijk ook belangrijker. Deze kun je apart kopen of ook weer dezelfde stijl als je fontein. Je kunt hiermee zelf experimenteren. Zo is het heel goed mogelijk om verschillende stijlen met elkaar te combineren. Vraag hierover gerust eens advies van je leverancier.

sanitair toilet

Praktische zaken

Een aantal praktische zaken mogen ook niet ontbreken uit je toilet. Denk hierbij aan een toiletrolhouder. Dit is geen noodzaak, maar absoluut handig om te hebben. Daarnaast ziet het er verzorgd uit wanneer je toiletrollen netjes in een houder zitten. En zo heb je ook een toiletborstel nodig. Deze kun je neerzetten naast je toilet, om het niet te opzichtig te maken.

Interieur

Maar hoe richt je het interieur van je toilet in? Dat is ook niet erg moeilijk. Maar je wilt wel dat het uiteindelijk goed is. En daarvoor is allereerst de verlichting belangrijk. Want met verlichting bepaal je de sfeer van een ruimte. We raden je aan om niet te felle lampen te kiezen. En meer lampen te gebruiken die je kunt dimmen. Want niemand houd er van om felle lampen op zich gericht te hebben tijdens een bezoek naar het toilet.

Daarnaast zijn de wanden en vloer belangrijk. Hoewel dit afhankelijk is van je eigen voorkeur, pas je dit het liefste aan op de rest van je huis. Heb je een modern interieur? Kies dan bijvoorbeeld niet te veel kleuren en elementen. Het is belangrijk dat je muren in hetzelfde thema zijn als de rest van je huis. Daarnaast kun je de vloer beter vrij houden. Want waar je altijd veel matjes zag in het toilet, is dat in deze tijd niet meer aan te raden. Kies liever voor een vloer die je makkelijk kunt wassen.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl