Welke glaswol heb ik nodig?

Welke glaswol heb ik nodig?


Glaswol is een populair isolatiemateriaal dat al jaren gebruikt wordt voor verschillende toepassingen. Het wordt gebruikt bij dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en je vindt het materiaal ook vaak terug in de houtskeletbouw. Glaswol is verkrijgbaar in zowel plaatvorm als op rol. Hierdoor is het soms lastig te bepalen welk soort glaswol je nodig hebt voor welke toepassing. Om je op weg te helpen hebben we de verschillende soorten voor je onder elkaar gezet per toepassing.

Een dak isoleren

Voor het isoleren van een dak wordt vaak gekozen voor glaswol. Zowel bij het isoleren van een plat dak als bij het isoleren van een hellend dak. Er wordt dan van binnenuit geïsoleerd met glaswolplaten of glaswoldekens. Een dak van de buitenkant isoleren met glaswol is niet aan te raden.

Een muur isoleren

Bij het isoleren van een muur wordt vaak niet direct gedacht aan glaswol. Echter glaswol is misschien wel het meest gebruikte materiaal voor het isoleren van voorzet- en scheidingswanden. Hiervoor zijn zowel rollen als platen te gebruiken. Dit geldt dan weer niet voor de spouwmuur. Deze kan alleen geïsoleerd worden met glaswolplaten.

Een vloer isoleren

Een vloer isoleren met glaswol komt niet erg vaak voor. Meestal wordt hier dan ook gekozen voor andere materialen. Glaswolrollen zelfs helemaal niet geschikt voor het isoleren van een vloer. Wel wordt soms gekozen voor het isoleren met glaswolplaten, deze zijn echter ook alleen te gebruiken als je de vloer van onderaf gaat isoleren. Een goed begaanbare kruipruimte is daarbij dan ook essentieel.

Isoleren met glaswol in houtskeletbouw

Glaswol is een bijna onmisbaar isolatiemateriaal als je een houtskelet gaat isoleren. We zien hier zowel glaswolplaten als glaswolrollen terug. Dankzij het flexibele karakter van glaswol is het materiaal eenvoudig tussen de houten liggers te plaatsen. Daarnaast zorgt het materiaal niet voor drukopbouw, waardoor je een leven lang verzekerd bent van een egale wand of plafond.

Voordelig glaswol bestellen bij Sleiderink!

Nu je weet welk soort glaswol je gebruikt voor welke toepassing kun je jouw materiaal eenvoudig bestellen bij de specialist in isolatiematerialen. Sleiderink hanteert altijd de scherpste prijzen en zorgt voor een snelle levering op de bouwplaats. Wacht dus niet langer en bestel op sleiderink.nl.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl