Glas stadion

Veiligheid in stadions


Een stadion dient voor diverse doeleinden. Zo worden stadions het ene moment gebruikt als plaats waar sport wordt beoefend, en het andere moment voor concerten en andere publieksevenementen. Een stadion is één van de openbare gelegenheden waar hoge veiligheidseisen gelden. Het nemen van de juiste maatregelen is dan ook een traject dat niet over 1 nacht ijs gaat. Met name zullen balustrades een belangrijke rol spelen om valveiligheid te garanderen.

Stadion balustrades

Zeker op plaatsen waar grote groepen mensen bijeenkomen is het van belang bij het plaatsen van balustrades stil te staan. In stadions zijn vaak honderdduizenden mensen bijeen. Maar of het nu gaat om een groots muziekfeest of een wekelijkse voetbalwedstrijd, waar veel mensen zijn, kan ook veel schade worden aangericht. Of het nu om grote of kleine getalen gaat, gevaar ligt altijd op de loer. Denk alleen al aan een evenement als een wedstrijd tussen twee sportteams met fanatieke supporters. Grote kans dat door bepaalde gebeurtenissen in het spel onvrede ontstaat bij het publiek, wat zich uit in agressiviteit.

Balustrades kunnen bijvoorbeeld dienen om supporters van elkaar te weren maar ook om veiligheid te bieden bij grote hoogtes. . Deze eisen hoeven de uitstraling van een balustrade niet te beperken.. Tegenwoordig zijn er innovatieve glasbalustradesystemen die hier geschikt voor zijn. Een voorbeeld zijn de schitterende glazen balustrades met doordachte designs van Q-Railing, welke gecertificeerd en 100% veilig zijn. Zo zijn al in meerdere stadions in Europa de railingen van Q-Railing te vinden.

glas in stadions

Enkele voorbeelden:

  • Miejski stadion, Polen: het twee na grootste stadion in Polen beschikt over 670 meter aan glazen balustrades.
  • Allianz Parque stadion, Brazilië, multifunctioneel stadion met meer dan 2000 meter aan glasbalustrades.
  • bet365 Stadion, Engeland: Deze thuisbasis van Stoke City FC beschikt over 5 platforms met zitplaatsen voor mindervaliden voorzien van glazen Q-railing hekwerken

Maar ook dichterbij, ook in Nederland is deze wereldspeler actief, in de Amsterdam ArenA, (Johan Cruijff ArenA), vind je de railingen terug.

Veiligheid & design ineen

Veiligheid staat waar dan ook hoog in het vaandel. Kies daarom ook voor de unieke railingsystemen van Q-Railing. Kies uit een ruim assortiment en combineer naar hartenlust, voor een perfecte fit binnen de gehele architectuur van het stadion. Op de website van Q-railing vind u meer informatie over de diverse railingsystemen, de montage en de levertijden. Wilt u een advies op maat dan kunt u altijd contact opnemen met de medewerkers van Q-railing. Zij voorzien u graag van passende informatie voor uw project.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl