Het gebruik van tyraps in huis


Bijna iedereen is wel bekend met tyraps. Bovendien heeft ook iedereen wel een setje tyraps in huis liggen. Tyraps, van die handige plastic strips waarbij je het ene uiteinde door het andere uiteinde kunt halen en zo dingen kunt bevestigen of vastzetten. Je hoeft er maar om te vragen en mensen weten direct wel een setje op te sporen. Gek eigenlijk. We hebben ze bijna allemaal in de kast liggen en toch zijn er ook nog genoeg mensen die geen idee hebben wat ze er nu precies mee moeten doen. Want hoe gebruik je kleine tyraps nu precies in huis? Waar kun je ze voor gebruiken? En waarom zijn ze nou precies zo ontzettend handig?

Voor mensen met groene vingers

Er zijn van die mensen die iedere plant tot leven weten te wekken. Terwijl jij stiekem een kunstplant nog dood kunt krijgen, weten zij iedere plant als geen ander zorgvuldig te behandelen. Binnen de kortste keren ziet hun woning en tuin eruit als een mini Keukenhof. Bijna jaloersmakend, nietwaar? Dit zijn van die mensen met groene vingers. En zij weten niet alleen als geen ander hoe ze planten moeten behandelen, maar ook hoe simpel huis-tuin-en-keuken gereedschap hierbij kan helpen. Ook tyraps spelen hier een grote rol bij. Ja, echt. Tyraps.

Met deze handige strips is het namelijk mogelijk om planten goed vast te zetten. Dit is met name in de moestuin ontzettend prettig. Plaats een bamboestok en bevestig hier een tyrap aan. Vervolgens kun je zeer eenvoudig de plantjes aan de tyraps bevestigen, zodat deze goed in de grond blijven staan en netjes kunnen groeien.

Rits van je jas vervangen

Oh nee, bijna is het tijd voor het zomerseizoen en dan breekt alsnog de rits van je dikkere jas af. Hoewel het bijna zomer is, zijn er nog genoeg dagen (en met name ochtenden) waarop je je dikke jas wilt dragen. Betekent dit nu echt dat je halsoverkop nog op zoek moet gaan naar een geheel nieuwe jas? Wel een beetje zonde, nietwaar? Gelukkig is dit probleem eenvoudig op te lossen dankzij handige kleine tyraps. Bevestig deze op de plek van de rits en knip hem kort af. Vervolgens kun je de jas eenvoudig openen en sluiten. Het is vrijwel onzichtbaar dat je tyraps gebruikt en de jas kan ook gewoon nog steeds gewassen worden. Een prima oplossing voor zowel de korte als de lange termijn.

Kabels verbinden

Tyraps worden het meest gebruikt in huis als kabelverbinders. Er is immers niets zo vervelend als een enorme warboel aan kabels in huis. Helaas zijn er van die plekken waar je hier bijna niet aan lijkt te ontkomen. Dit zie je bijvoorbeeld vaak in de woonkamer achter de televisie. Hier komen ontzettend veel kabels samen, wat voor een enorme rommelige uitstraling zorgt. Bovendien kunnen de kabels ook nog eens in de knoop raken als ze los blijven liggen. Met tyraps kun je de kabels eenvoudig verbinden. Hierdoor ziet het er opgeruimder uit, blijven de kabels langer mooi en voorkom je knikken en knopen.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl