velvet stoel felle kleuren

Velvet doet volop zijn intrede


Sinds de jaren 60 van de vorige eeuw is velvet zienderogen uit onze huiskamers verdwenen. Sindsdien deed het ons misschien te veel denken aan ‘boudoirs’, ‘clubs’ of ‘intieme hotelletjes’? Gelukkig is het tij voor deze luxe stof aan het keren. Velvet, in het Nederlands fluweel, in het Frans velours genoemd is een zachte en comfortabele stof die eindeloos veel toepassingen heeft. Het is de eerstvolgende jaren niet meer weg te denken uit onze interieurs.

Wat is velours precies?

Velvet slaat op de manier van weven en niet op de basisgrondstof. Het kan zowel katoen, zijde of kunststof zijn. Het is een unieke weeftechniek waarbij lussen worden gevormd die worden afgesneden. Dit zorgt voor het zachte aanvoelen van velvet.

Velvet: de bizarre combinatie tussen stoer en soft

Neem bijvoorbeeld een mancave of een industriële woning. Hier zou je niet direct velvet meubels zoals fluwelen stoelen, fauteuils of barkrukken verwachten. Toch passen ze perfect in een robuuste omgeving. Als je in een dergelijke omgeving velvet kiest, ben je alvast trendy en laat je zien dat je gewoon meer durft. Donker groen, champagne of donkerbruin velours zijn best wel perfect te combineren met je stoere materialen zoals metaal, hout en beton. Maar ook een roze of een licht blauwe fauteuil in velvet kan een echte eyecatcher zijn in bijvoorbeeld je mancave. Probeer het gewoon uit!

velvet bar

https://www.pinterest.es/pin/384705993169278902/

Velvet voor moderne en minimalistische woningen

Bij moderne woningen met strakke muren heb je af en toe nood aan een zachtere toets. Te veel rechte lijnen of te veel grote witte oppervlakken maken een woning soms te koel. Velvet zorgt in een dergelijke omgeving op een passende manier voor zachtheid. Het is soms voldoende om één mooie fluwelen fauteuil strategisch op te stellen om je kamer er volledig anders te doen uitzien.

Velvet en retro: het werkt nog steeds

Uiteraard mogen we niet vergeten waar velvet zijn oorsprong haalt: de interieurs van de jaren 50 en 60. Dit zie je nog aan bepaalde modellen van velvet zitmeubelen. Ronde vormen voor de rug- en armleuningen en opvallende stiksels zijn typisch voor de retro-stijl. Fijne poten maken het plaatje helemaal af. Op Cavetown.nl vind je velvet stoelen, krukken, fauteuils en nog veel meer om je interieur te verrijken.

velvet retro

https://www.pinterest.es/pin/95208979607501838/

Speel met kleur

Het grote voordeel van fluwelen meubelen is dat ze perfect mooi zijn op zich. Ze hebben niet veel accessoires nodig om perfect tot hun recht te komen. Als je toch de speelse toer wilt op gaan, dan kun je experimenteren met verschillende kleuren. Maak een assortiment van velvet stoelen en kies hiervoor uiteenlopende kleuren. Laat de verschillende kleuren terugkomen in je raamdecoratie, muurdecoratie of een kunstwerk bijvoorbeeld. Op die manier krijg je het gebruik van de traditionele stof velvet, maar met een moderne twist.

Eén ding is zeker als het gaat om fluwelen meubelen: ze hebben nog niet zo lang geleden hun weder-intrede gedaan in de hedendaagse interieurs, en ze zullen nog heel lang meegaan. De trends geven aan dat velvet heel geliefd is, charme uitstraalt en een hoge graad van luxe in je interieur brengt.

 

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl