Dakkapel kopen

Dakkapel kopen: waar moet je op letten?


Ben je van plan om binnenkort een dakkapel te kopen? Dan is het wel belangrijk om je goed voor te bereiden. Weet jij bijvoorbeeld op welke dingen je moet letten als je een dakkapel aanschaft? Het is immers geen goedkope aanschaf. Een dakkapel kopen doe je niet zomaar, dit doe je om iets te bereiken; het wooncomfort te verhogen. Kortom, een dakkapel is een duurzame investering.

Als je op zoek bent naar de beste prijskwaliteitsverhouding kom je al gauw met veel tegenstrijdige informatie thuis. Vooral over de dakkapel prijzen bestaan veel misverstanden. Dit komt vooral doordat er enorm veel verschillende soorten dakkapellen op de markt verkrijgbaar zijn. Een exacte prijs is daarom niet eenvoudig te noemen. Maar waar moet je dan op letten als je een dakkapel van de beste kwaliteit voor een redelijke prijs wilt aanschaffen? En in welke valkuilen moet je zeker niet trappen? Dat lees je in dit artikel.

Kies niet direct voor het goedkoopste bedrijf

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om research te doen naar bedrijven die bij jou in de buurt dakkapellen plaatsen. Zodra het aanbod duidelijk is, kan je offertes opvragen. Zodra de eerste offertes thuis liggen, is het natuurlijk heel aanlokkelijk om direct voor het goedkoopste bedrijf te kiezen. Wij adviseren echter om dit niet te doen.

Goedkoop zegt immers niet direct iets over de kwaliteit van de dakkapel. Aangezien je de aanschaf als een duurzame investering moet beschouwen, is het natuurlijk fijn als de kwaliteit van de dakkapel hoog ligt. Bekijk daarom eerst hoe dit bedrijf zijn prijzen zo laag kan houden. Wat is er anders? Vaak heeft de prijs te maken met het gebruik van goedkopere materialen. Deze materialen beschikken tegelijkertijd ook over een lagere kwaliteit. Dat is meestal dan ook niet de bedoeling.

Kijk daarom nooit naar het totale kostenplaatje, maar bekijk wat je precies krijgt voor die prijs. Alleen dan kan je een correcte kostenbatenanalyse opstellen. Hou rekening met de volgende factoren:

  • Welke materialen worden er gebruikt?
  • Hoe worden deze toegepast?
  • Hoe wordt de dakkapel afgewerkt?

afwerking dakkapel

Let op de ‘vanaf’ prijzen

Als je meerdere offertes hebt opgevraagd, zal het je vast zijn opgevallen dat er over ‘vanaf ‘ prijzen wordt gesproken. Meestal betekent dit dat de prijs vanaf de goedkoopste optie wordt gerekend. Zo geldt bij de raampartijen bijvoorbeeld dat de dakkapel met standaard vaste ramen wordt geleverd. Als je over meer luxe wilt beschikken en bijvoorbeeld kiepramen wilt kopen, zal je hier een meerprijs voor betalen.

Ook de beglazing is veelgehoorde valkuil. Bij de ‘vanaf’ prijs worden enkel de kosten voor enkele ramen gegeven. Als je dubbelglas of isolatieglas wilt, ben je al gauw een stuk duurder uit. Bekijk daarom altijd de kleine lettertjes.

Je kunt ook aan het bedrijf vragen of zij een gespecificeerde offerte willen samenstellen op basis van jouw wensen. Zo kunnen ze alvast al jouw wensen in de berekeningen meenemen en weet je precies waar je aan toe bent. Zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan als de dakkapel al geplaatst is.

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl