plissegordijn

De verschillen tussen duettes en plissegordijnen


 Ben je op zoek naar mooie aankleding voor de ramen? Dan zou je kunnen denken aan plissegordijnen of duettes, maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen? Dit leggen we je graag uit! Wanneer je namelijk op zoek bent naar een mooie en tijdloze aankleding voor de ramen, welke ook zonwerend is en inkijk kan voorkomen, dan zijn de plissegordijnen op maat een hele goede keuze. Vouwgordijnen passen goed bij een landelijk interieur. Jaloezieën worden vaak geplaatst bij een modern interieur of bij een nieuwbouwwoning. Plissegordijnen kunnen in ieder interieur en worden met name in de woonkamer gekozen. Een ander voordeel is dat de gordijnen twee kanten op kunnen rollen. Je kunt zowel van boven als van onderen openen of juist in het midden van je raam hangen. Hierdoor kan er veel privacy gecreëerd worden.

Wat zijn duettes?

Duettes op maat kunnen een mooie aanvulling zijn in je interieur. Ze zijn energiebesparend, want ze hebben een honinggraadstructuur. Ze zijn ook onderhoudsarm en je bepaalt hiermee zelf de privacy en lichtinval in je woning. Ze zijn verkrijgbaar in veel kleuren en gaan jarenlang mee. De duettes zijn een speciale uitvoering van de plissegordijnen. Maar de duettes hebben een aantal extra eigenschappen: twee lagen stof met daartussen een structuur zodat ze goed isolerend werken. Het zijn zachte, duurzame en energiebesparende gordijnen.

plisse duette op maat

Duettes en plissegordijnen

Plissegordijnen zijn ideaal om inkijk te voorkomen. Je krijgt echter wel voldoende daglicht binnen, alleen maar voordelen! Hoeveel dat is, hangt af van welke soort stof je kiest. In de zomer kun je de warmte lekker buiten houden en het binnen goed koel houden dankzij de duettes. Welke keuze je gaat maken, hangt af van je wensen en wat je mooi vindt binnen je eigen interieur. In ieder geval zorgen de duettes en de plissegordijnen beide voor veel voordelen, waar je iedere dag weer blij van wordt. Zorg dat je alle opties naast elkaar gaat houden en dan tot een keuze komt wat er bij jouw interieur past.

You may also like

LEAVE A COMMENT

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl