Slim inpakken tijdens verhuizing

Slim inpakken tijdens verhuizing: 3 tips!


Je krijgt binnenkort de sleutel van jouw nieuwe woning. Een geweldige periode breekt aan. Een periode waarin je niet alleen ontzettend druk zal zijn met het stylen van een geheel nieuw interieur, maar waar je ook optimaal gaat genieten van de ruimte in huis en alle andere voordelen waar je dit huis ooit voor wilde kopen. Voordat je dit echter allemaal kunt doen, staat er nog één belangrijk onderdeel op het programma: verhuizen! Maar hoe kun je het slimste al je spullen inpakken en hoe weet je zeker dat deze veilig in de bus worden geladen? In dit artikel geven we 3 nuttige tips.

1.    Maak gebruik van wikkelfolie

Wikkelfolie is één van de meest gebruikte verpakkingsmaterialen ter wereld. Het wordt voor heel veel verschillende doeleinden gebruikt. Met name in magazijnen speelt wikkelfolie een belangrijke rol. Ook supermarkten maken hier doorgaans gebruik van om lege karren vast te maken. Wikkelfolie kan ook een belangrijke rol spelen tijdens de verhuizen. Door alle dozen met wikkelfolie aan elkaar te verbinden, zorg je ervoor dat ze op hun plek blijven tijdens de verhuizing zelf. Bovendien biedt het ook de nodige bescherming tijdens het vervoeren van de dozen. Hierdoor voorkom je gebroken spullen en is de kans groter dat alles mooi en heel overkomt. Het juiste verpakkingsmateriaal aanschaffen is dan ook de eerste stap in een succesvolle verhuizing.

Wikkelfolie

2.    Pak iedere dag iets in

De grootste fout die je kunt maken is door op de dag zelf álles in te pakken. Dit zal simpelweg nooit lukken. Je kunt niet tot het laatste moment wachten. Het zal je namelijk nog verbazen hoeveel spullen er in huis liggen. Niet alleen de grote meubels, want deze zijn inderdaad relatief snel ingeladen. Maar wat ligt er allemaal op zolder? Of in de kastjes verstopt? Dit moet wel allemaal verwijderd worden en opgeborgen worden in dozen. Dit kost ontzettend veel tijd.

Gebruik daarom de weken voorafgaand aan de verbouwing door telkens iets in te pakken. Verspreid dit over de weken en dagen. Hoe dichter je bij de verhuizing komt, hoe meer je ook veel gebruikte items kunt inpakken. In de weken of maanden voorafgaand aan de verhuizing kan je wellicht al een begin maken aan de dingen die slechts incidenteel worden gebruikt en die je voorlopig ook niet meer gaat gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een winter- of zomergarderobe, de spullen die netjes op zolder zijn opgeborgen of de prullaria in dat ene kastje waar niemand naar omkijkt. Zo bespaar je jezelf veel stress en werk op de dag zelf.

3.    Label de dozen

Vergeet ook zeker niet om de dozen te labelen. Dit kun je eenvoudig doen met behulp van een markeerstift. Je kunt er natuurlijk ook tape of stickers voor gebruik. Zolang je maar van afstand kunt zien waar de doos bij hoort. Het is ook slim om de dozen op te delen in ruimtes. Geef deze bijvoorbeeld een andere sticker. Een rode sticker voor de slaapkamer, een blauwe sticker voor de badkamer, enzovoorts. Vertel de verhuizers, vrienden en familie op de dag zelf waar de stickers voor staan of geef ze een overzichtje mee. Dan weten ze precies waar de dozen naartoe moeten. Dat scheelt straks tijd bij het uitpakken. Handig!

You may also like

Comments are closed here.

Like ons

Over ons

Marco

Marco

Dit is een blog die gericht is op wonen. Ons team is op druk bezig met schrijven en zijn steeds op zoek naar de nieuwe ontwikkelingen.

Artikel plaatsen?

Wij zijn op zoek naar blogschrijvers. Schrijft u graag of wilt u graag een blog plaatsen? Neem dan contact op info@wonenwereld.nl